Kırgızistan Judo Federasyonu Başkanı Yrysbek Sharshenbaevich ve beraberindeki heyet Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Türkiye ve Kırgızistan arasında ekonomik ticari ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi için Kırgızistan Bişkek Lenin ilçesi eski Belediye Başkanı şimdiki Judo Federasyonu Başkanı Yrysbek Sharshenbaevich Samsun’a geldi. Sharshenbaevich ve beraberindekiler Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Necmi Çamaş da hazır bulundu.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya gelen heyet, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için Samsun’da Kırgız kültürünü tanıtma amaçlı ‘Kırgız Tanıtım Günleri’ yapılması konusunda görüş alışverişinde bulundu. Kırgız Tanıtım Günleri’nin Haziran ayı içerisinde Samsun ve ilçelerinde yapılması planlanıyor. Ayrıca ziyarette Ağustos ayı içerisinde bu programın karşılığı olarak Kırgızistan Bişkek’te Samsun’un tanıtımı amaçlı bir program düzenlenecek.
Toplantının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kırgızistan Judo Federasyonu Başkanı Yrysbek Sharshenbaevich’e Osmanlı padişah kaftanı ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Kırgız heyeti Samsun’da yapılacak programla ilgili birkaç gün daha kentte temaslarını sürdürecek.