Konya’nın Ereğli ilçesinde Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi ürünlerden oluşan sergi açıldı.
Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Eğitim ve İyileştirme faaliyetleri kapsamında açılan sergiye Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar ile Ereğli protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Tutuklu ve hükümlülere yönelik cezalarının bitiminde bir meslek sahibi olarak topluma katılmalarını sağlamak amacıyla kurslar düzenlediklerini söyleyen Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, kurslara katılan hükümlü ve tutukluların el becerilerinden oluşan eserler bu sergide halkımızın beğenisine sunulduğunu söyledi.
Tutuklu ve hükümlülerin bu faaliyetlerin onların sosyalleşmesine katkı sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımız cezalarını infaz ederken aynı zamanda bir şeyler üretiyorlar. Hükümlü arkadaşlarımız böyle uğraşlarla, motive oluyorlar, rehabilite ediliyorlar, ellerinde bir meslekleri oluyor. Bu projenin onların topluma kazandırılmaları noktasında önemli bir detay olarak görüyor kendilerini kutluyorum” dedi.
Tutuklu ve hükümlülerin ahşap ve boncuk işlemelerle yaptığı, göz kamaştıran el sanatlarının yer aldığı serginin önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Şakir Erden, Ereğlili vatandaşların destek amaçlı proje katkı sağlamaları gerektiğini ve hükümlü ve tutukluların da topluma kazandırılmasında bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu kaydetti.