Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık firması, kadın girişimcilere tüm hizmet alanlarında çeşitli kolaylıklara gidildiğini açıkladı. Kadın girişimciler, teknik ve hukuki danışmanlık, marka ve patent danışmalığı hizmetlerinden daha kolay yararlanabilecek.
Kadın girişimcilere kamu kurumları hibe desteği, uzun vadeli krediler gibi bir çok avantaj sunuyor. Halihazırda kamu kurumlarında kadın girişimcilere sağlanan kolaylıkların yanı sıra özel kurumlardan alınabilecek teknik ve hukuki danışmanlık hizmetleri alanında da kolaylıklar gün geçtikçe artıyor. Kadın girişimcileri desteklemek adına yeni projelerini kamuoyuna duyuran Erdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya, "Kadın müteşebbislerin sayısı erkeklerle kıyaslandığında oldukça az. Biz kadın girişimcilerde oldukça fazla potansiyel olduğunun farkındayız. Kadınlara destek konusunda çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Bu yüzden kadın girişimcilerimizin sektörde daha rahat tutunabilmesi adına özel projeleri hayata geçirdik. Artık kadın müteşebbisler firmamızdan teknik ve hukuki danışmanlık hizmetlerini, marka ve patent danışmanlığı hizmetini yüzde 50 oranında düşük bir fiyatla alabilecek. Biz girişimcilerimize her konuda destek vererek sektörlerinde daha sağlam ve kalıcı olmalarını sağlıyoruz. Kadınlar karşılaştıkları zorluklarda artık bizden daha kolay hizmet alabilecek" açıklamalarında bulundu.
Sağlanan avantajlardan faydalanan tekstil girişimcisi Züleyha Bulut, "Ülkemizde kadın girişimci potansiyeli çok yüksek, ama çeşitli engellerle karşılaşıyoruz. Kimse arkanızda durmak istemiyor. Sektöre yeni girmemize rağmen şimdiden çok zorluklarla karşılaştık. Bu zorlukları aşmak için tecrübeli olmaya ya da tecrübeli olanların bilgisine ihtiyacınız var. Kadın girişimcilere sağlanan desteklerle bir şekilde sektörde yerimizi bulduk" dedi.