GÜMÜŞHANE (AA) - Doğu Karadeniz’i, Orta Doğu’ya bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahında yapılması planlanan 12,9 kilometrelik Zigana Tüneli’nin ihale süresi 29 Ocak’ta sona eriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Ekim 2014 tarihinde kente yaptığı ziyarette, projesinin tamamlanarak 10 Kasım'da ihaleye çıkılacağının müjdesini verdiği Zigana Tüneli’nin ihale süresi 29 Ocak’ta tamamlanıyor.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, yaptığı açıklamada, ihale sürecinde ilk değerlendirmelerin yapıldığını ve ihale sürecinin 29 Ocak’ta sona ereceğini belirtti.

Bayramçavuş, Zigana Tüneli Projesi’nin ülkeyi daha ileri seviyeye taşıyacak bir proje olduğunu kaydederek, “Bu proje ülkemizi ve bölgemizi daha ileri bir seviyeye taşıyacak olan ve 2015’teki Türkiye’yi belkide 2020’lere, 2050’lere taşıyacak bir projedir. Çok şükür ki bu ayın 29’unda ihalesi gerçekleştirilecek. Şu andaki tavim bu şekilde. İlk değerlendirmeler yapıldı. 16 vaya 18 firma ön değerlendirmede kaldı. Bu firmalar bu ayın 29’unda mali teklife davet edildiler. Bir aksilik olmazsa ayın 29’unda mali teklifler alınacak, puanlarla birlikte değerlendirmeler yapılarak ihale süreci sonuçlandırılacak” dedi.

Dağın her iki tarafından çalışmaların başlatılacağını belirten Bayramçavuş, “Bu projede yaklaşık 3 milyon metreküp hafriyat boşaltılacak. Bu nedenle tek problemimiz depo sahamızın olmaması. Zigana tüneli çok büyük bir proje ama imalatı Gümüşhane’de çalışmalarını sürdürdüğümüz çevre yolunda yaptığımız tünel çalışması gibi olacak. Karşılıklı olarak tüneller için girişler yapacağız. Hemen başlayabilmemiz için depo sahasının bulunması gerekiyor. Bu bizim için son derece önemli” ifadelerine yer verdi.