Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılında 102 milyon TL para yardımı, 36 bin ton ise kömür yardımı yapıldı.
Adıyaman Valiliği ve kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından, 2014 yılında vakıfa kayıtlı ailelere ŞNT, nakdi, gıda, eğitim, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker ailesi yardımı, engelli yakını, engeli aylığı, yaşlı aylığı kapsamında 108 bin 98 işlemle toplam 102 milyon 589 bin 136 TL. tutarında yardım yapıldığı belirtildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 2014 yılında ihtiyaç sahibi 44 bin 700 aileye dağıtılmak üzere 36 bin 200 ton kömürün dağıtıldığı dile getirildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının kuruluş amacı fakru zaruret içinde bulunan ve muhtaç durumda olan insanlara yardım etmektedir. Bu yardımları yaparken insan onuruna yakışır bir şekilde yapıyoruz.
Bu amaçla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan ekonomik anlamda yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla 2014 yılında SYDV vakfından eğitim, sağlık, kömür, gıda, nakdi ve ayni, engelli, muhtaç asker aileleri ve eşi vefat etmiş dul kadınlara yönelik önemli sosyal yardımlar yapılmıştır” denildi.