Şehir estetiğine yönelik çalışmalarını sürdüren Mamak Belediyesi Mamak’ta yazlık peyzaj uygulamalarına başladı.
İlkbaharın gelmesiyle birlikte Mamak Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan bütün parklarda yenileme ve peyzaj çalışmalarının startını verdi. 100 binlerce çiçeğin toprakla buluşacağı Mamak adeta çiçek açacak. Mevsimlik çiçek dikimlerinin yanı sıra ekipler parklarda bulunan havuzlarında bakımlarını yaparak aktif hale getiriyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak bizim evimiz ve biz Mamak’ı daha yaşanılır daha estetik bir hale getirmek için çalışıyoruz. Yazlık peyzaj çalışmalarıyla birlikte Mamak çok daha estetik bir görünüme kavuşuyor. Baharla birlikte özellikle park ve bahçeler daha yoğun bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlıyor. Parklar içerisinde bulunan dinlenme alanları, spor alanları, koşu yolları detaylı olarak elden geçiriliyor, bozulan kırılan malzemeler tamir ediliyor. Hedefimiz her haliyle modern ve daha yaşanılabilir bir Mamak” dedi.
DAHA RENKLİ DAHA ESTETİK
Petunya, kadife ve ateşçiçeği başta olmak üzere bir çok türde mevsimlik çiçek dikimi gerçekleşecek. Bitki zararlılarına karşı ilaçlama çalışmalarına da başlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ana arterler, parklar, yol kenarları, sosyal tesisler başta olmak üzere tüm Mamak’ta çalışmalarına devam ediyor.