Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, kendisini koordinatör olarak Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel’in atadığını, görevden de Menderes Türel alacağını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, 1 yıllık göre süresini değerlendirdi. Manavgat’ta bir yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Koordinatör Şahin, “Çok zor bir yıldı. Geçtiğimiz yıl, hem teşkilatlanmamızı tamamlamaya hemde 2 bin 280 kilometrekarelik bir alanda hem hizmet vermeye çalıştık. Elbette bazı şikayetler olabilir ama Koordinatörlük bünyesindeki bütün arkadaşlarımızla gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık” dedi.
ARITMALAR BİTMEK ÜZERE
Manavgat’ın altyapıdan üstyapıya kadar bir çok konuda eksiklerinin olduğunu ifade eden Şahin, “Manavgat’ın turizm kenti olduğu gerçeğiyle önceliği arıtmaya verdik. Kumköy’deki arıtma tesisi 28 milyon TL’ye, Manavgat arıtma ise 33 milyon TL’ye ihale edildi. Arıtma tesislerimiz yüzde 95 oranında tamamlandı. Hatta arıtma tesislerimizden alınan suyu bardağa doldurabilecek durumdayız. Arıtmalar konusunda özellikle geçtiğimiz yıldan kalan bir algı var, bunu yıkmamız lazım. Bu Perşembe günü ASAT Genel Müdürümüz Faruk Karaçay, turizmcilerle Manavgat’ta bir toplantı yapacak” dedi.
BELEK’TEN KONAKLI’YA SU SORUNU ÇÖZÜLECEK
Manavgat’ın en önemli sorunlarından biri olarak ta içme suyunun olduğunu kaydeden Koordinatör Şahin, “Manavgat Dünyanın en temiz ve kaliteli su kaynaklarına sahip. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in çabalarıyla Manavgat İçmesuyu temin projesini tekrar canlandıracağız. Belek’ten Konaklı’ya kadar alanda olan içmesuyu sorunu ortadan kalkacak. Oymapınar Barajı’ndan alacağımız suyla önce enerji üretilecek ardından cazibeyle içmesuyu olarak kullanılacak. Böylece pompalara verdiğimiz elektrik ücreti masrafından da kurtulacağız. Bu proje toplamda 550, 560 milyon TL’ye mal olacak” diye konuştu.
TÜRKBELENİ VİZYON PROJESİ
Türkbeleni Projesi’nin Manavgat için bir vizyon projesi olduğunu ifade eden Şahin, “Türkbeleni’nde ilk olarak kullanacağımız alan 22 bin metrekareydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in katkılarıyla bu alan 380 bin metrekareye çıkarıldı. Proje tamamlandığında Manavgat’ın Alanya sınırında Serik’e kadar bir seyir mekanı olacak.”
Bir gazetecinin seçimlerden sonra görevden alınacağı şeklindeki dedikodular olduğunu hatırlatarak bu konuda düşüncelerini sorması üzerine Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, “Bunlar dedikodu. Ben göreve başladığımdan bu yana bunlar var. Seçim nedeniyle sanırım biraz daha arttı. Ama şunu hatırlatayım, 14 Mayıs’ta Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, beni havalimanına çağırarak; ‘Manavgat’a koordinatör olarak atandın. Git görevine başla. Yarında evraklarını teslim et’ dedi. Bende göreve başladım. Benim özellikle görev talebim olmadı. Bana bu işi yapacaksın dediler, en iyi şekilde elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Yarın seni görevden alıyoruz denildiği zaman da hiç itiraz etmeden, ‘neden’ diye sormadan görevi teslim ederim. Manavgat’ın hizmetinde Menderes başkanımın emrindeyim. Bizim anlayışımızda görev talep edilmez, görev tevdi edilir” dedi.