BAYBURT (AA) - Bayburt'ta ihtiyaç sahibi öğrencilere, Türk Kızılayı tarafından kırtasiye malzemesi ve kıyafet yardımı yapıldı.

Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen yardım çalışması kapsamında, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi yöneticileri tarafından gönderilen yardımlar şehre ulaştı.

Yardımların dağıtımı öncesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde düzenlenen programa, Vali Yusuf Odabaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy ve okul müdürleri katıldı.

Vali Odabaş, burada yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya çalışan örnek bir kuruluş olduğunu söyledi.

Çalışmayı gerçekleştirenlere teşekkür eden Odabaş, "İmkanı olanın da olmayanın da mutlaka eğitim görmesi lazım. İmkanı olmayan çocuklarımıza mutlaka yardımcı olmalıyız. Bunu en iyi şekilde Kızılayımızın yaptığını görüyoruz. Bu hayırların devamının gelmesini diliyorum" dedi.

Aksoy ise Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığınca gönderilen yardımların, 16 okulda 408 ihtiyaçlı öğrenciye ulaştırılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından kıyafet ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardımlar, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere okul idarecilerine teslim edildi.