Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), birikmiş aidat borcu bulunan üyelerinin yapılandırma fırsatından 1 Aralık 2014 tarihine kadar yararlanabilecekleri uyarısında bulundu.
Kamuoyunda ‘torba yasa’ olarak bilinen ‘İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ ile birikmiş aidat borcu bulunan oda üyelerine, borçlarını üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeme fırsatı sunuldu. Oda üyeleri, söz konusu borçlar için ayrıca taksit yerine tek seferde yapılacak ödemelerde yüzde 10 indirim imkânına kavuştu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede söz konusu yasanın önemli değişiklikler ve fırsatlar içerdiğini ifade etti. Torba kanun ile birlikte oda ve borsa üyelerine birikmiş aidat borçlarını taksitlendirme fırsatı sunulduğuna işaret eden İbrahim Burkay, “Üyelerimizin 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçları, Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ- ÜFE) esas alınarak yeniden hesaplanacaktır” dedi.
BTSO üyelerinin aidat borçlarını üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeyebileceğini belirten Burkay, “Üyelerimizin bu haktan yararlanabilmeleri için 1 Aralık 2014 tarihine kadar Odamıza başvurmaları ve ilk taksitlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Ödemelerin tek seferde yapılması halinde ise üyelerimize yüzde 10 indirim yapılacak. Üyelerimizi birikmiş borçlarını ödemeleri için bu önemli fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum” diye konuştu.