AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, hastanelerdeki hasta ve yakınlarını ziyaret ederek, “Gaziantep’te hastalarımız şifa buluyor. Gaziantepli hastalar AK Parti iktidarıyla Ankara yollarından ve bıçak parası pazarlıklarından kurtuldular” dedi
Seçim çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürmeye devam eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ziyaret ettiği hastalarla ve yakınlarıyla sohbet ederek, “Gaziantep hastaneler kenti haline geldi. Sağlık alanında önemli yatırımlar yaptık. Geçmiş dönemlerde Ankara’yı Gaziantep’e taşımak yerine hastayı Ankara’ya taşıyarak bundan nemalanan zihniyetlerin aksine Ankara’nın bütün imkânlarını Gaziantep’e getirdik ve yapılan bir birinden büyük hastanelerle, sağlıkta ki büyük reformlarla hastalarımız Gaziantep’te bütün sorunlarına çözüm buluyor, şifa buluyor” dedi.
Hastalara yeni yapılacak hastaneler hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Temeli önümüzdeki günlerde atılacak olan ve ulaşım açısından Gazianteplilerin her noktadan rahatlıkla ulaşabileceği bir yere inşa edilecek olan 1875 yataklı bir şehir hastanesi ile sağlık alanında da Ortadoğu’nun en büyük sağlık merkezi konumuna gelecek Gaziantep. Yine önümüzdeki günlerde Perilikaya kavşağına 300 yataklı bir devlet hastanesinin temelini atacağız. Bunun yanı sıra Ersin Arslan Devlet Hastanesine de 300 yataklı ek yeni hizmet binaları yapacağız. Sağlık her şeyden önemlidir. Geçmiş dönemleri hatırlarsınız. En basit hastalıklar için bile Gaziantepli ve bölgemizde bulunan diğer illerin hastaları Ankara7ya akın ederdi. Bundan birileri nemalanırdı. Gaziantep’te devlet hastanelerinin durumlarını iyileştirmek yerine Ankara’ya gitmelerine göz yumar ve orada yaptıkları küçük yardımlarla hasta üzerinden siyasi nema elde ederlerdi. Bu zihniyetler son iki dönemdir yok artık. Türkiye’nin neresinde olursa olsun hasta bir vatandaş kendisine en yakın hastanede şifa bulabilmektedir. Bu Türkiye’nin büyüklüğünü ve gücünü gösterir. Gaziantep gerek özel gerek resmi hastaneleri ve Üniversite hastaneleriyle bugün Ortadoğu’nun tıp merkezi haline gelmiş bu yolla Gaziantep’te sağlık turizmi gelişmeye başlamıştır. Yapacağımı yeni hastaneler bunu destekleyeceği gibi hastalarımızın daha iyi ortamlarda tedavi görmesine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.