AK Parti Ardahan Milletvekili adayları Prof. Dr. Orhan Atalay ve ikinci sıra adayı Veteriner Hekim Yunus Baydar, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci ile birlikte Göle ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü.
Esnaf ziyaretinde bulunarak seçim bürosunda partililere seslenen Orhan Atalay, “Doğu Anadolu’nun en hızlı gelişen ili bilesiniz ki Ardahan’dır. Geçtiğimiz cumartesi günü Erzurum da Tarım Bakanımız ve Kalkınma Bakanımız DAP eylem planını açıkladı. O DAP eylem planının hayata geçmesinde ilk ses bu kardeşinizin sesidir. Doğunun bütün Vekillerini topladım, biz Doğunun bütün vekilleri eğer toplanırsak sesimizi gücümüzü birleştirirsek yapamayacağız iş yok dedim. 3 eş toplantı sonrası Kalkınma Bakanımızın makamında bir sabah kahvaltısında DAP’ın hayatına geçirilmesi gerektiğine dair bir karar çıktı. Şimdi o DAP okçu köyümüzdeki yaylada tecelli etti. Hayvanlarımız artık dağın tepesinde otlarını yiyip, besinlerini alıp dağın dibinden su için aşağı inmiyorlar, tam tersine, su dağdaki ineğin ayağına çıktı. En modern hayvan pazarı ilk olarak Ardahan’a yapıldı yakında açılacak inşallah. Burada Belediye Başkanımızın çabası büyük kendisine teşekkür ediyorum. Kars’ta olmayan Ağrı’da olmayan Muşta, Erzurum’da olmayan hayvan pazarı Ardahan’da bitmek üzere. Şimdi aynısını bu İl Çıldır’da Posof’ta ve Göle’de inşaatına başlayacağız. Benim amacım benim kavgam şudur arkadaşlar. Ardahan’ı bütün İlçeleriyle, çağdaş ve yaşanılabilir bir memleket yapmak. Göle’de bu yıl göreceksiniz inşallah atık su arıtma tesisinden tutun içme suyuna kadar, Gençlik Merkezinden tutun Öğretmenevlerine kadar pansiyonlarından tutun PTT’sine kadar. Bununda açıklıyorum ilk kez Ardahan’da bir şey yapılıyor, arazilerimiz toplulaştırılacak bunun ilk iradesi Göle’de yapılıyor, Göle’nin arazisi toplulaştırılmaya başlandı. Değerli kardeşlerim burası hayvancılık bölgesi, inşallah burayı biz organik hayvancılığın merkezi haline getireceğiz. Haftaya DAP’ın genel koordinatörü buraya gelecek, tekrar bu bölgeyi damızlık yetiştirme merkezi yapacağız. Devletin Avusturya’dan, Almanya’dan ihaleye girerek aldığı boğaları biz burada üreteceğiz. İlin tek vekiliyim tek başıma yetemiyorum yüküm ağır bu yükün yarısını Yunus kardeşime aktarmak istiyorum. Çünkü daha hızlı gitmem için benim yükümün hafif olması lazım ve ben buna bütün kalbimle inanıyorum ki Ardahan tarihinde ilk kez 2-0’ı yakalamaya en yakın yerdedir.” diye konuştu.
Yunus Baydar’da, “Benim sizden özellikle istirhamım bizler siyasette Milletvekili oluruz olmayız, ama inancımız her şeyin üstünde Tayyip Erdoğan’ın açtığı bu yol üzerine biz bu yürüyüşü yapıyoruz. Bunu biz bir kutlu dava olarak görüyoruz. Ardahan’ın hiçbir şekilde muhalefete lüksü yok. Belki kayseri belki samsun belki de Erzurum muhalefetten yana oyunu kullanabilir ama bugün hepiniz televizyon izliyorsunuz televizyon programlarında yanlı olmayan programların hepsinde Ak Parti açık ara iktidarda olduğu ortada. Çünkü 13 yıldır yaptığı hizmetler bunu ona sağlıyor. Eğitimden sağlığa birçok alanda birçok alanda sosyal hizmetine fakir fukaraya yardımından desteğine tarım ve hayvancılıktaki desteklerine varana kadar. Bende Vet. Hekim olarak Meclise gidersek nasip olursa sizlerin desteği ile özellikle bölgemizin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köylü Göle’ye gelmezse köylünün cebine kazanç girmezse, ekonomisi iyi olmazsa bugün gölede hiçbir hareket olmaz Ardahan’da da hareket olmaz hiçbir ilçede de hareket olmaz. Birlikte el ele vererek Ardahan’ı Kafkaslara açılan parlayan bir yıldızı yapmak istiyoruz. Tek amacımız budur bunun dışında başka bir amacımız yoktur, makamlar mevkiler gelip geçicidir asıl önemli olan bu insanların gönlünde yer alabilmektir. Değerli hemşerilerim 7. Hazirana girmeden toplumumuzu bizleri bölüp parçalayacak zihniyetlere de prim vermeden 7. Hazirana kadar tüm gücümüzle mücadele etmeliyiz. Nasip kısmet Allah’ındır ama biz doğrusunu yapalım Cenap-ı Mevla’m ne eylerse güzelini eylesin.” dedi.