Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, dar gelirlilerin yoğun yaşadığı semtlerde adeta kapı kapı dolaşıyor. Karşılaştığı çocukları oyuncak ile sevindirirken, ihtiyaç sahibi ailelere ihtiyaçlarına göre çeşitli yardımlar yapıyor. Her mahalle ve sokağı ayrı ayrı gezmek gerekiyor diyen Ali Korkut, "İnsanları dinlemek, mümkün olabiliyorsa dertlerine derman olabilmek gerekiyor. Bizde elimizden geldiği, gücümüz yettiğince çabalıyoruz" dedi.
Ali Korkut, ilçe sınırlarındaki dar gelirli insanların yoğun olarak yaşadığı Yoncalık, Gaziler, Dar Mahallesi, Aziziye, Sanayi gibi semtlerde kapıları çalıyor, ailelerin dertlerine çare üretmeye çalışıyor. Gittiği evlerde, işi olmayan veya çalışmayan hane halkına iş aramayı öneren Korkut, "İş bulamıyoruz diye yakınanlara, gelip kapımızı aşındırın diye tembihliyorum. Çalışmak isteyene iş bulunur, yeter ki arasınlar." dedi.
Yoksul haneleri tespit ederek kapılarını çalan Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, yolda karşılaştığı çocukları sevindirmeyi de ihmal etmiyor. Çocuklara pelüş bebek veya oyuncak araba veren Korkut, "Al alma yarım alma misali bizde çocukların gönüllerini alıyoruz. Onlar sevinince bizde seviniyoruz" diyor.
Dar gelirli aileleri bir tür örnekleme yöntemiyle belirlediklerini ifade eden Ali Korkut, "Bir mekanizmamız var, arkadaşlarımız çeşitli incelemeler yapıyorlar. Birde ben görüyorum. Aile ile konuşuyoruz, ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Ailenin ihtiyaçları çerçevesinde bir yol çiziyoruz. Allah kabul ederse, onların dertlerine azda olsa derman oluyoruz, olmaya çalışıyoruz. Bürokratik işlemleri olan var ise onların bu işlerinin olur duruma göre de yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.