Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Manisa İl Başkanlığı Kongresi’nde müjdesini verdiği okul sütü projesi yanında okul üzümü dağıtım projesi, Manisa’da başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda 50 gramlık 20 bin paket kuru üzüm dağıtılacak.
Manisa’nın Yunusemre ilçesi Taytanlı İlhan İlkokulu’nda sembolik olarak dağıtılan kuru üzüm dağıtımına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Muzaffer Yurttaş, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, İl Milli Eğitim Müdürvekili Fevzi Yüksel, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, “İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilimizdeki yapılan çalışmaların ilimize katkı sağlaması ilimizde üretilen ürünlerin değeri fiyatında satılmasında çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlimizin hem iklim koşulları hem de verimli toprakları sayesinde üzerinde yetiştirdiği ürünlerin katma değeri yüksek genelde, üretilen ürünlerin tamamına yakınının ihraç ürünleri olması nedeniyle ilimize çok büyük katkı ve destek sağlamaktadır. İlimizin en çok üretilen ürünlerinin başlıcası olan kuru üzüm ve sofralık üzüm ilimizde çiftçilere ve ilimize katkı sağladığı muhakkak. Birçok ürün üretiminde ilimiz Türkiye’de ilk 10 il arasındadır. Çocuklarımıza Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak da bu yılda 4’üncüsünü uyguladığımız süt projesi ile kuru üzümünde verilmesi konusunda çalışmalarımız olmuştur. Bu konuda il müdürlüğü olarak bir proje geliştirdik ve bunu uygulamaya koyduk. 50’şer gramlık kutular halinde 20 bin kutuyu ilimizde öğrencilerimize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirli aralıklarla dağıtımını gerçekleştiriyoruz”
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, öncelikle Türkiye genelinde bir karar alındığını belirterek şöyle konuştu: "Okullarımızda kuru üzüm dağıtacağız. Bu karar herkes için Türkiye’nin her yeri için önemli. Biz işin her iki tarafında varız. Hem üzüm dağıtıyoruz hem çocuklarımız üzüm yiyecekler. Dolayısıyla Manisa’ya iki sefer katkı sağlayacak bu proje katılmış olan ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Üzümde de sütte olduğu gibi zaman zaman bazı problemlerle karşılayacağımızı biliyoruz. Umarız bu olumlu hava sütte olduğu gibi üzüm üreticilerimizi de mutlu eder. Üstelik biliyoruz ki süt içmeyi sevmeyen, içemeyen, süt içmeyi reddeden bir kısım çocuğumuz vardır. Ama üzümü reddeden ben hiçbir çocuk bilmiyorum. Süt gibi oda stratejik bir ürün oda geleceğimize oda çocuklarımızın beyin ve zeka gelişimine yarayan bir besin maddesi.”
Konuşmaların ardından sınıflarda kuru üzüm dağıtımı projesi başladı. Manisa Valiliği öncülüğünde Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası’nın katkılarıyla başlatılan kuru üzüm dağıtımının önümüzdeki aylarda tüm ülkede uygulanması bekleniyor.