Ardahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kendi tasarladıkları kıyafetleri hazırladıkları yılsonu defilesi ile sundu.
Ardahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Halk Eğitim Merkezi salonunda bu yıl ilkini düzenlediği yılsonu defilesi büyük beğeni topladı. Öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı defilede en çok ilgiyi kendi tasarladıkları gelinlikler gördü.
Defile öncesinde konuşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Meryem Arslankılıç,
’’Ardahan Kız meslek lisesi olarak 1967 yılında açılmış olan okulumuz açılışından bu yana özellikle kız öğrencilerinin eğitiminde büyük önem taşımıştır. Meslek lisesi memleket meselesi sloganını yaşatmaya çalışarak okulumuzun eğitim kalitesini yükseltmek için idare ekip, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olarak elimizden geleni yapmaktayız. Okulumuzda 5 ayrı bölüm, 4 atölye, 19 derslik ve 2 bloktan oluşan 408 kişilik pansiyon bulunmaktadır. Toplamda yaklaşık olarak 800 kız öğrenciye kucak açmaktayız. Bugün gösteriyi hazırlayan giyim bölüm teknolojileri alanımız meslek edindirme çabalarımızı destekleyen 5 bölümden biridir. Aynı zamanda okulumuz 2 uygulama sınıfı olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Gelecek yıllarda öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin tercih sebebi olacaktır.’’ Şeklinde Konuştu.
Etkinlikte ayrıca uygulama sınıfının Kafkas gösterisi, farecik rondu ve penguen dansı ilgi ile izlendi.