Batman’ın Sason İlçe Belediye Başkanı Cuma Uçar, lise öğrencilerine uzman ekiplere özel olarak hazırlattığı üiversiteye hazırlık test ve konu anlatımlı kitaplar dağıttı.
Sason Anadolu Lisesi’ni Mili Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren ile birlikte ziyaret ederek 350 öğrenciye konu anlatımlı test kitabı dağıtan Belediye Başkanı Cuma Uçar, okumanın önemine değindi. Uçar, "Yüzyılda ileri bir toplum olabilmek, ancak iyi bir eğitim sisteminin oluşturulmasıyla mümkündür. Genç, dinamik ve ileri bir Türkiye düşüncesinin gerçekleşmesi, siz değerli gençlerimizin alacağı ideal bir eğitimin sonucuna bağlıdır. Yılardır ülkemize ezberciliğe dayalı ve tamamen sınav sistemine endekslenmiş eğitim anlayışı sonucu, siz gençlerimizin gerçek yeteneklerinin ortaya çıkması zor hale gelmiştir. Büyük yarış diye adlandırılan bu sınav maratonunda başarınıza katkıda bulunması düşüncesiyle ortaya çıkan bu kitabın hazırlanmasında uzman eğitimciler kadrosu görev almıştır. Her bölümleri kendi içerisinde bir kitap olma özeliğine sahip bu çalışmayı sizlerin yararına sunmaktan mutluluk duymaktayım. Sınav sonucunda, siz ilçemiz gençlerini başarı grafiğinin üst sıralarına taşımak ve ilçemizin toplu başarı oranını artırmak için bu kitap sizleri gerçek bir sınav deneyiminden geçirecek ve Motivasyonunuzu artıracaktır. Sizin başarma gayretinize katkıda bulunmak bizi son derece mutlu etmektedir. Hepinizin sınavı başarılı, yolunuz açık olsun" dedi.
Sason Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Vehbi Demir de, bu kitapların son derece özenle hazırlandığını ve öğrencilere büyük ölçüde yardımcı olacağını belirterek, Belediye Başkanı Cuma Uçara teşekkür etti.