Batman Evrensel Yaşam Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen projesi kapsamında ’Baba oğul kampı’ gerçekleştirildi.
İzmit Yuvacık’ta yapılan kampa 20 baba ve oğlu katıldı. 4 günlük kamp esnasında baba ile oğlu arasındaki iletişim becerisinin gelişmesine ve beraber vakit geçirmeye yönelik doğa yürüyüşü, ATV safari, okçuluk, kamp ateşi etkinliği yapıldı. Kampın son gecesinde yapılan ’Karadeniz gecesi’ etkinliği ile kültürler arası kaynaşma sağlandı.
Karadeniz’in ve Doğu’nun ezgileri hep bir ağızdan söylendi. Katılımcılar kemençe eşliğinde horon oynadı ve Karadeniz yemeklerinin tadına baktı.
Kampın son gecesinde düzenlenen Karadeniz gecesinin sürpriz konuğu ise Başiskeşe Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan oldu. Kampçılarla beraber halay ve horon oynayan Ayabakan, etkinlik sonunda katılımcılara hediye vererek, baba ve oğul arasındaki iletişim sıkıntısını tamamen ortadan kaldıracak bu kampın çok etkili olduğunu bu tür projeler ile ülkemizde özlenen barış günlerine erişeceğini belirtti.
Kampın sonunda katılımcılara İstanbul ve Şanlıurfa gezi sürprizi yapılarak Panaroma 1453 müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Minia Türk, Pierloti Tepesi, Feshane, Eyüp Sultan Cami, boğaz turu ve Balıklı Göl gezildi.
Proje hakkında açıklama yapan Batman Evrensel Yaşam Derneği Başkanı Zühre Avcı, "Baba oğul kampı ile Batman’dan seçilen 20 baba ve oğlunu 7 yıldızlı kent olarak adlandırılan Başiskele ilçesine bağlı Yuvacık beldesinde Karaaslan Kampping tesislerinde 4 gün boyunca konuk ettik. Kampımızın ana hedefi olan baba ve oğul arasındaki iletişim bağını güçlendirmeyi yaptığımız etkinlikler ile sağladık. Bunun dışında kamp esnasında yaptığımız Karadeniz gecesi ve İstanbul, Şanlıurfa gezileri ile de kültürler arası kaynaşma hedefine ulaşmış olduk. Kampımıza katılarak, bizimle halay çeken ve katılımcılara adeta bir misafir gibi davranıp onlara hediyeler veren Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan’a teşekkür ederiz" dedi.