AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi, yapıldı. Mevcut Başkan Havva Gümüş görevi Bahar Ayvazoğlu’na devretti.
Kongreye AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ülker Can, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, MKYK Üyeleri Aslıhan Bezirganoğlu ve Nuran Alim, Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları, delegeler ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Gümüş, “Çalıştığımız dönemde çok güçlü ve istikrarlı çalışmalar yürüttük. Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde ilimizi dereceye sokacak başarılara imza attık. Bahar kardeşimize yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, her zaman kadınların yanında yer aldıklarını kaydederek, “ 2001 yılını hatırlayalım ve insanların nasıl ötekileştirildiğini, bir kısmının zulüm altında kaldığını ülkemizde ve dünyada gözümüzün önüne getirelim. Hanımefendi kardeşlerimin kendi evlerinden başlayarak etrafına yansıttıkları büyük çaba var. Bu eser, 77 milyon insanı kucaklayan, hep beraber Türkiye’yiz diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucu genel başkanlığı ve onun yol arkadaşlarının eseridir. Bu büyük hareket bugün geldiği noktada milletin hareketi, milletin partisi olan AK Parti tüm Türkiye’de ve şehrimizde büyük ilgi görmektedir. Bütün imkanlarımızla sizlerin ve bu kutsal hareketin yanındayız. ” diye konuştu.
Başkan Gümrükçüoğlu AK Parti ile birlikte kadına yönelik ayrımın ortadan kalktığını dile getirerek, “Öyle bir dönemdeyiz ki başörtülüyü ve başörtüsüzüsün hepsinin kucaklandığı, hepsinin bizim kardeşimiz, evladımız olduğu temel hak ve özgürlüklerinin sağlandığı ülkemizde daha geçen hafta kadına yapılan şiddete Özgecan isimli evladımızın katledilerek adeta şehit edilmesine en büyük tepkiyi de bu ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere üzere Sayın Genel Başkanımız ve başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve en başta erkek olan milletvekillerimiz, siyasilerimiz, temsilcilerimiz ön adım olarak gösterirken hanımefendi kardeşlerimizin ve yöneticilerimizin de ne kadar yanında olduğumuzu, milletimizin yanında olduğunu ifade ediyoruz ve bundan sonra da kadına olan şiddetin karşısında en büyük direnişi gösterenin bu siyaset hareket olduğunu bütün milletimiz görmüş olacaktır.” İfadelerini kullandı.
REVİ ÇAKIROĞLU’NU UNUTMADI
Konuşmasına Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu rahmetle anarak başlayan Başkan Revi, “Kongrelerimiz büyük bir olgunlukla, AK Parti’ye yakışır şekilde demokrasi havasında gerçekleşti. Önümüzdeki süreçte yapılması gerekenleri tartışarak, hedeflerimizi ve yol haritamızı belirledik. Şimdi milletimizle beraber 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere hazırlanıyoruz. O büyük seçimden de alnımızın akı ile çıkacağız. Milletin bağrından çıkan partimiz, 14 yılda Türkiye’nin kaderini değiştirdi. Bütün bunlar milletimizin bize verdiği güven ve heyecanla oldu.” dedi.
O KADAR DAHA KALİTE ARTACAKTIR
Başkan Revi ,“Partimiz her zaman kadınlarımızı önemsemiş, toplumsal hayatta, sosyal hayatta ve siyasi hayatta yer alması için bütün engelleri kaldırmıştır. Hedefimiz siyasete kadın elinin daha çok değmesidir. Siyasetin de kadın nezaketin, hoşgörüsüne ve aklına ihtiyacı vardır. Kadınlarımız siyasette ne kadar çok yer alırsa siyaset o kadar daha kaliteli olacaktır. Havva başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine hizmetleri için teşekkür ediyor ve yeni seçilen Bahar Ayvazoğlu’na ve ekibine başarılar diliyorum.” Diye konuştu.