Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan kadınlarla tek tek ilgilenen Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın’dan bilgi aldı. Merkezde 52 zihinsel engellinin bulunduğunu aktaran Müdür Aydın, merkezin bahçesinde kurdukları doğal yaşam alanı hakkında bilgi verdi. Merkezde kalan sakinlerin her sabah spor yaptığını belirten Müdür Aydın, “Yumurtalarını, yazın domates, biberi ve çeşitli sebzelerini kendileri yetiştiriyor” dedi.
“SEVGİ EVLERİ BÜYÜK BİR BAŞARIYA ULAŞTI”
Merkezin bahçesinde müstakil tek katlı yaşam evleri yapmayı planladıklarını anlatan Aydın, “Yetiştirme yurtlarımızda kalan çocuklarımıza yönelik başlatılan “Sevgi Evleri” büyük bir başarıya ulaşmıştır. İnşallah gerçekleştireceğimiz bu proje ile de, burada kalan sakinlerimiz ev ortamında yaşamlarını sürdürecek” şeklinde konuştu. Aydın, merkezin bahçesinde kurulan doğal yaşam alanında, güvercin, tavuk, keçi, keklik, bıldırcın ve tavşan bulunduğunu da ifade ederek, “Hayvanlarla ilgilenmek, bir işle uğraşmak daha doğrusu bir işe yaramak onları çok rahatlatıyor” diye konuştu.
Böyle kurumlarda çalışan görevlilerin hayırlı bir iş yaptığını anlatan Vali Tuna ise, fedakârca ve sorumluluk bilinci içinde görev yapan merkez personelini kutladı. Merkezde kalan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, onlara günün anısına çiçek ve hediyeler verdi. Daha sonra merkez sakinleri tarafından yapılan el sanatlarını inceleyen Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna’ya bu ziyaretleri esnasında Vali Yardımcısı Ali Çetin de eşlik etti.