ORDU (AA) - Karadeniz Bölgesi büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idaresi genel müdürleri ile üst yöneticileri, Ordu’da OSKİ Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde 1. Karadeniz Bölgesi Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda, ortak tecrübelerin paylaşımı, sorunlar, çözüm yolları, birimler arası fikir alışverişi ve kurumsal eşgüdüm konusunda paylaşımlarda bulunuldu.

OSKİ Genel Müdürlüğü Durugöl Atık Su Arıtma Tesislerinde gerçekleşen toplantıya OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkan ve Suat Olgun ile OSKİ daire başkanlıkları, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Bakıroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı Süleyman Aydın katıldı. 

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, OSKİ’nin kurumsal yapısı, projeleri ve kurulduğu günden bugüne yapılan çalışmaları anlattı.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu ise, OSKİ’nin kısa sürede bu kadar çok işi yapmasının büyük bir başarı olduğunu, yeni kurulan kurumlarda en büyük sıkıntının idari kadro oluşumu ve kurumsallaşma olduğunu fakat OSKİ’nin bunu çok kısa zamanda başarıyla tamamlayarak işe başlamış olduğunu gördüğünü belirtti. 

TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal'da yaptığı açıklamada; "Karadeniz bölgesi su ve kanalizasyon idareleri arasında yapılan bu toplantının, bölgede yaşanan benzer sorunların görüşülmesinin ve çözüm noktasında ortak fikirlerin paylaşılması TİSKİ ve OSKİ gibi yeni kurulmuş su ve kanalizasyon idareleri için faydalı olacak bu toplantıların sürdürülmesi gerekiyor" dedi. 

Toplantının ardından OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından teleferikle Boztepe turu düzenlenerek, Samsun ve Trabzon’dan gelen heyete Ordu manzarasının eşliğinde veda yemeği verildi.

 

 

Yemeğe, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu da katıldı.