Eskişehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından “Verimlilik Haftası 2015” etkinlikleri kapsamında “Sürdürülebilir Üretim ve Eko Verimlilik” konulu bir panel düzenlendi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Eskişehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, Bakanlık olarak verimlilik konusunda yaptıkları çalışmaları anlatırken; verimlilik araştırmaları yaptıklarını, verimlilik konusunda politika ve stratejiler geliştirdiklerini ve ayrıca paydaşlarla bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi. Muhammet Taha Güven, bireylerin verimlilik konusunda bilinçlenmesinin toplumumuzu yeniden şekillendireceğini de sözlerine ekledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise konuşmasında, günümüzün rekabetçi piyasa koşullarında verimliliğin her kurum için hayati önem taşıdığını belirtirken, ESOGÜ olarak kendilerinin de verimsizliği ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Prof. Dr. Hasan Gönen, etkinliğin toplumda verimlilik konusundaki farkındalığı artırmasını diledi.
Açılış konuşmalarının ardından ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Torlak yönetimindeki “Sürdürülebilir Üretim ve Eko Verimlilik” konulu panele geçildi.