Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ve Mersin Barosu tarafından düzenlenen ’Gel, Al, Oyna’ etkinliğiyle, dar gelirli ailelerin çocuklarına farklı oyuncaklar dağıtıldı.
Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe ve Ülfiye Özcan, Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Ece Kovan Demirtaş, İŞTAR Kadın Merkezi yetkilileri katıldılar. İŞTAR Kadın Merkezinin mahallelerde bulunan şubelerindeki bakım ve eğitim programlarına devam eden çocukların da hazır bulunduğu etkinlikte söz alan Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Ece Kovan Demirtaş, komisyon olarak bir kumbara hazırladıklarını, bu kumbarada kitap, kıyafet ve oyuncak biriktirdiklerini ifade etti. Gerek baro üyesi avukatların ve gerekse vatandaşların bu kumbaraya yaptığı katkı ve bağışla toplanan kitap ve malzemeleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını dile getiren Demirtaş, “Özgür Çocuk Parkında da böyle bir etkinliğin olduğunu öğrendiğimizde kumbaramızda biriken oyuncaklarımızı büyük bir memnuniyetle getirdik. Aynı zamanda kumbaramızda kıyafet, kitap ve oyuncaklar birikmeye devam ediyor. Sizlerin ihtiyacı olduğunda Mersin Barosu olarak biriken kitap, oyuncak ve kıyafetlerden verebiliriz. Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak oyuncakları güzel günlerde kullanmanızı diliyoruz” dedi.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumla Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe ise her çocuğun gelişimlerine uygun oyuncaklarla oynamaya hakkı olduğunu vurguladı. Etkinliğe katılan çocuklara da hitap eden Cebe, “Parkımızın açılışında bez bebekler getirmiştiniz, biz de bu bebekleri diğer arkadaşlarınıza vermiştik. Bu sefer sizler için Mersin Barosu avukatlarıyla birlikte bir çalışma yaptık. Herkes farklı farklı oyuncaklarla oynayabilsin diye eski oyuncaklarından sıkılan arkadaşlarınızdan bunları topladık. Kırık dökük olmayan ve güzel oyuncakları seçtik. Avukat arkadaşlarımızın bir oyuncak kumbarası var, bu kumbarada birikmiş oyuncakları da bizim topladığımız oyuncaklarla birlikte getirdik. Şimdi oyuncaklardan dilediğinizi alabilirsiniz. Sizin kullanmadığınız oyuncaklarınız olursa parkımıza getirin, bunları da başka arkadaşlarınıza verelim. Tüm çocuklar oyuncaklarla oynayabilsinler” diye konuştu.
Konuşmaların ardından çocuklara oyuncukları dağıtıldı.