Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Liderler Akademisi’nde 2015’in Genç Liderleri olmaya hak kazanan Nameless takımı Silikon Vadisi’ni gezerek, dünyanın en önemli teknoloji ve inovasyon merkezini ziyaret etme fırsatı buldu.
Silikon Vadisi’ne giden proje birincisi takımın öğrencileri 7 gün süren gezide dünya çapında tanınan şirketlerin merkezlerini ziyaret ederek üst düzey yöneticilerden bilgi aldı. Liseli gençlerin sosyal sorumluluk gelişimine katkı sağlaması ve onlara yeni ufuklar kazandırması amacıyla UAÜ tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Liderler Akademisi’nin finalistleri Silikon Vadisi’nde unutulmaz bir hafta geçirdi. Genç Liderler Akademisi ile liseli gençlerin proje hazırlama gibi önemli bir tecrübenin yanı sıra, girişimcilik ve liderlik özelliklerini bir araya getirip profesyonel gelişimlerine büyük katkı sağlayan UAÜ, öğrenmeye ve yeniliğe açık gençler için güzel bir etkileşim fırsatı sundu.
ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜM TÜRKİYE’Yİ KAPSAYACAK
UAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince, Genç Liderler Akademisi programının Antalya’daki lise öğrencilerine Türkiye’de eşi bulunmayan bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Tamince şöyle devam etti:
“UAÜ olarak bu yarışmayı önümüzdeki sene tüm Türkiye’ye açacağız ve diğer illerdeki gençlerimizin de bu fırsattan yararlanması için bir zemin oluşturacağız. İş dünyasında girişimcilik ve liderlik çok önemli iki kavram. Uluslararası Antalya Üniversitesi olarak sadece mezunlarımıza değil, bir sosyal girişimcilik projesi olarak liseli öğrencilerimizde de farkındalık oluşturmak ve onları kariyerlerinin başında yönlendirerek vizyonlarını genişletmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Programa emeği geçen Genç Liderler Akademisi Komite Başkanı ve UAÜ Uluslararası Programlar Ofisi Direktörü Doç. Dr. Mesut Akdere ile UAÜ Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuba İnaltekin ve ekibini bu başarılı proje için tebrik ederim."
Proje birincilerinden Huriye Erkal, ziyarette yaşadıklarını şöyle dile getirdi:
“Genç Liderler Akademisi’nin yarışması sonucunda birinci olarak bu ödülü kazandık. 17 yaşımda böyle büyük bir fırsatla karşılaştım. İlk yurt dışı deneyimimde gittiğim yerin Amerika olması harika. Günlük hayatımızda kullandığımız teknoloji harikalarının bulunduğu Silikon Vadisi’nde Paypal, İntel, Google, Twitter, Facebook gibi yerlerde bulunma fırsatı yakaladık. Üniversite hazırlık döneminde dünyanın en iyi üniversitelerinden Stanford ve UC-Berkeley üniversitelerini gezmemiz bizim açımızdan çok iyi oldu. Gezdiğimiz yerler dışında farklı yemek kültürleri tanıdık, denedik. Bu gezi sayesinde yeni bir vizyon kazandım. Geçirdiğimiz o koca bir hafta hayatımın en güzel günlerini barındırıyor. Bu unutulmaz anları bize yaşattıkları için Uluslararası Antalya Üniversitesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.
Takım üyelerinden Betül Özbilek program hakkında, “Amerika gezisini anlatmam gerekirse her yönden çok güzeldi. Eğlenirken öğrenmek deyimini tam anlamıyla yaşadık. Genç Liderler Akademisi’nin düzenlemiş olduğu yarışma sonucunda birinciliği elde ederek Amerika’ya gelmiş olmanın verdiği mutluluk da tarif edilemez. Belirli beklentilerle Amerika’ya gittik ama orada yaşadıklarımız, edindiğimiz tecrübeler beklentilerimizin ve hayallerimizin üstündeydi. Stanford, UC-Berkeley gibi seçkin üniversitelerle görüşmeler yaptık. Özellikle bir sonraki yıl üniversite sınavına gireceğim için benim geleceğe yönelik planlarımda bu görüşmelerin oldukça etkisi oldu. Belki ben Amerika’ya tek başıma da gelebilirdim ama hiçbir zaman bu gezide kazandıklarımı kazanamazdım. Bu gezi bana bir vizyon kazandırdı. Hayatımın en büyük tecrübesiydi” ifadelerine yer verdi.
Takımın diğer üyesi Mustafa Enes Bankoğlu ise programla ilgili yaşadığı tecrübeyi şöyle paylaştı:
“İlk yurt dışı seyahatimin hayalimdeki ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’ne olması beni çok mutlu etti. Bu program benim için her açıdan çok dolu, yararlı ve çok eğlenceli geçti. Dünyaya yön veren teknolojinin kalbi olan Silikon Vadisi’nde ünlü şirketleri gezdik. PayPal, EBay, Google, Intel, Facebook, Yahoo, Twitter, LinkedIn, ve Apple gibi büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerden sunumlar dinleyip, bilgi alma fırsatımız oldu. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Stanford Üniversitesi’ni ve UC-Berkeley Üniversitesi’ni ziyaret ettik. Buralarda görev yapan başarılı Türk bilim adamlarının laboratuvar araştırmalarını ve bilimsel çalışmaları hakkında bilgi aldık. Bu ziyaretlerden kendime dersler çıkardım. Dünyaya artık daha farklı bir pencereden bakıyorum” dedi.
Genç Liderler Akademisi Komite Başkanı ve UAÜ Uluslararası Programlar Ofisi Direktörü Doç. Dr. Mesut Akdere ise Genç Liderler Akademisi gibi önemli bir programın Antalya’daki liseli gençlere sağladığı büyük imkanı hatırlattı ve programa katılan bütün takımlara gösterdikleri lider davranıştan dolayı tekrar teşekkür ederek, birinci olan Nameless takımını tebrik etti. Yapılan bir haftalık programın öğrencilere kattığı vizyonun önemi ve gelecek nesillerin başarılı liderler olarak yetiştirilmesinde üniversitelerin sorumluluğunu hatırlattı.