Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Ersen Yeniceli, ithal aday istemediklerini, ön seçim istediklerini dile getirdi.
Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yeniceli, ön seçim talepleri konusunda perşembe günü genel merkeze ziyarette bulunduklarını ifade ederek, genel merkezden aldıkları izlenimin, dışarıdan milletvekilliği aday ataması yapılmayacağı ve ön seçim yapılacağı konusunda olduğunu belirtti.
CHP Eskişehir örgütü olarak 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerle ilgili çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Yeniceli, “Tüm yönetimlerimizin en hassas olduğu konu, aday adaylarımızın seçim sürecini ve sonrasında da adaylarımızın parti örgütümüz ile birlikte, en başarılı seçim çalışmalarından birini gerçekleştirmek ve ön çalışmaların alt yapısını oluşturabilmek için gerekli planlarımızı yapıyoruz” dedi.
"ESKİŞEHİR DIŞINDAN ADAY GETİRİLMESİNİ İSTEMİYORUZ"
CHP olarak projelerle ilgilendiklerini, halkı projeler konusunda bilgilendireceklerini kaydeden Yeniceli, şöyle devam etti:
”Projelerimiz bazında genel başkanımızla görüşmelerimiz olacak. Biz Eskişehir’de ön seçim istiyoruz. Eskişehir’de üyelerimiz ile ilgili hiçbir sorunumuz yok. Eskişehir dışında aday getirilip konmasını istemiyoruz. Kişilerle hiçbir problemimiz yok ama dışarıdan aday getirildiğinde gerekli çalışmalar yapılamıyor.”