MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde yaşayan Kaya ailesinin en büyük çocuğu olan 13 yaşındaki Arzu Kaya’nın, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi olmazsa kolu kesilecek.
Malazgirt’in Saltukgazi Mahallesi’nde oturan Enver ve Gülşen Kaya çiftinin 4 çocuğunun en büyüğü olan Arzu’ya, kemik erimesi hastalığından dolayı geçtiğimiz yıl kırılan koluna platin takıldı. Doktorların, bir daha kırılırsa kolunun kesilebileceğini söylemesi üzerine aile kızlarının tüm ihtiyaçlarını kendileri yapmaya çalışıyor. Cilt kanseri hastalığına da yakalanan Arzu’nun, kemik erimesinin yanında başında ur da bulunuyor.
“ARTIK DAYANACAK GÜCÜM DE KALMADI”
Çobanlık yaparak geçimini sağlamaya çalışan baba Enver Kaya, kızının bir an önce tedavi olması gerektiği belirterek, yetkililerden yardım istedi. Enver Kaya, “Kemik erimesi olduğu için kızımın kolu gitgide işlevlerini kaybediyor. Kızımın kolu kemik erimesinden dolayı kırılınca, Van’a hastaneye götürdüm. Hiçbir doktor önce kızımın ameliyatına yanaşmadı. ‘Biz bu ameliyatı yapamayız, çok riskli’ dediler. Ben de kızımın iyileşmesi için ameliyatı mutlaka yapmalarını istedim. Her türlü mesuliyeti alarak, ameliyatı yapmaları için imza verdim. Doktorlar kızımın koluna platin taktılar. ‘Bir daha kolu kırılırsa, kolunu kesmek zorunda kalacağız’ dediler. Kızımın vücudundaki yaralar bir türlü iyileşmiyor. Bize buradaki doktorlar kızımı büyük şehirlere götürmem gerektiğini söylediler. Maddi imkanım yok. Bu masrafları nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Kızımı nasıl götüreyim bilmiyorum. Doktorlar kızımın başında ur olduğunu da söylediler. Kızım üç hastalık birden taşıyor. Cilt kanseri teşhisi koydular kızıma. Kızım Van’da yüzde elli hasta raporu aldı. Üç ayda bir kızıma 800 lira aylık veriyorlar. O para kızımın tedavisi için yeterli olmuyor. Kızım iyileşsin, okuluna gitsin, arkadaşlarıyla oynasın başka bir şey istemiyorum. Bu acılar ne zaman biter bilmiyorum. Artık dayanacak gücüm de kalmadı” dedi.
“KIZIMIN İYİLEŞİP ARKADAŞLARIYLA OYUNLAR OYNAMASINI İSTİYORUM”
Anne Gülşen Kaya da, kızına yardım edilmesini isteyerek, “Kızıma yardım edin, Allah rızası için. Küçük Arzu’m gözümün önünde her geçen gün eriyor. Kızımın iyileşip arkadaşlarıyla oyunlar oynamasını istiyorum. Evde kızımın her işini kendim gideriyorum. Kolu hassas olduğu için bir daha kırılmasın diye elbiselerini ben giydiriyorum” diye konuştu.
“TEDAVİ OLMAZSAM KOLUMUN KESİLECEĞİNİ SÖYLEDİ DOKTORLAR”
Küçük yaşta adını bilmediği birçok hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldığını dile getiren Arzu Kaya ise, “Okula giderken büyük acılar çekiyorum. Yazı yazarken büyük acılar çekiyorum. Evde annem yardım ediyor, okulda ise öğretmenlerim. Kolum çok ağrıyor. Yetkililere sesleniyorum, tedavi olmazsam kolumun kesileceğini söyledi doktorlar. Arkadaşlarım dışarıda oyunlar oynarken ben içeride oturtmak zorunda kalıyorum” şeklinde konuştu.
“DOKTOR OLMAK İSTİYORUM”
Hastalığı yüzünden okula devam etme konusunda zorluklar çektiğini belirten Arzu, “Hastalığım beni dış dünyadan gün geçtikçe uzaklaştırıyor. Artık iyileşmek istiyorum. Eğer iyileşip büyürsem, okuyup doktor olmak istiyorum. Doktor olup benim gibi bu acılarla yaşamaya mecbur olan insanları kurtarmayı amaçlıyorum. Bu acılarımın bitmesi için tüm yardımsever insanlar ve devletten yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.