Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır-Elazığ karayolunda devam eden yağmur suyu ve atık su şebekesi yapım çalışmasının en geç 5 gün içinde bitirileceğini açıkladı.
DİSKİ Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, kentin ana caddelerindeki drenaj çalışmalarının Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğunu belirtildi. Açıklamada, DİSKİ’nin Bağlar ilçesi Sento Caddesi’nde meydana gelen su taşkınlarıyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, tıkanmaların önüne geçilmesi için uyarıda bulunulduğuna dikkat çekildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne yazılan yazıda, söz konusu cadde üzerinde bulunan mevcut yağmur suyu hattının kutu kesitli olması nedeniyle temizliğinin yapılamadığı ve tıkanmalar meydana geldiği belirtildi. Yağmur suyu hattının dairesel kesitli olarak yenilenmesinin bakım, onarım ve işletme konusunda büyük kolaylık sağlayacağı kaydedilen yazıda, bu yolla olası tıkanmaların önemli derecede önüne geçileceği ifadeleri yer aldı.
"ÇALIŞMALAR ÜÇ ETAP HALİNDE VE EN KISA SÜREDE BİTECEK"
Açıklamada, kentin en işlek caddelerinden biri olması itibariyle caddede yapılacak çalışmanın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğü, ancak hava şartlarının izin vermemesi nedeniyle çalışmanın hedeflenen tarihte bitirilemediğine dikkat çekildi. Diyarbakır-Elazığ Karayolunun yağmur suyu şebekesi ve atık su şebekesi yapım işinin en fazla 5 gün içerisinde tamamlanacağı ve caddenin trafiğe açılacağı kaydedildi.