Fatih TURAN/TRABZON,() - Medical Park Hastaneleri yöneticileri Trabzon'da bir araya geldi. Organ bağışının önemine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, “Türkiye’de organ bağışı çok ama çok az. Bin organ bağışı gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Medical Park Hastaneleri’nin 29 şubesinin yöneticilerinin katılımıyla yapılan toplantı öncesi konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, grubun 29 hastanesi ve 16 bin çalışanı ile ülkede istihdama en ciddi katkı yapan kuruluşlardan biri olduğuna işaret etti. Ülkede organ bağışının azlığından yakınan Usta, bu konuda yol almak istediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Ülke genelinde bin organ nakli, bin bağış için ülkenin çeşitli bölgelerinde toplantılar ve çalışmalar düzenliyoruz. Türkiye’de organ bağışı çok ama çok az. Trabzon’da bağış hususunda son sayı 34. 34 hayattan bahsediyoruz. 34 bağış, 200 kişiye ulaşıyor. Organ vericisi, kalbini, karaciğerini, böbreğini, gözlerini veriyor. Görmeyen birisinin o bağışla görecek, hayatını kaybetme endişesi yaşayan bir kişi o bağışla hayata tutunacak. Biz de Türkiye’de bin organ bağışı gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu işi her yönüyle önemsiyoruz, bin organ nakli hedefliyoruz.”
Açıklamanın ardından Usta, Medical Park hastanelerinde görevli 200 yöneticiyle değerlendirme toplantısına katıldı.

FOTOĞRAFLI