Osmaneli Balaban İlkokulu öğrencileri doğa yürüyüşü düzenleyip uçurtma uçurdular, önceki yıllarda yanan Kızılöz köyü yakınlarındaki ormanlık alana fidan diktiler.
Osmaneli Orman İşletme Şefliğiyle birlikte koordineli olarak, kurum memurları ve çalışan personel yardımıyla Kızılöz Köyü yakınlarında belirlemiş olduğu alana, Osmaneli Balaban İlkokulu öğrencileri, yöneticileri, öğretmenleri ve hizmetlileri tarafından fidan dikildi. Okul Müdürü İsmet Kiraz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada "Okulumuzdaki öğrenciler öğretmenler ve hizmetli personelimizle birlikte Kızılöz Köyü yakınlarına geldik ilk önce öğrencilerimizle doğa yürüyüşü yaptık, sonra öğrenciler kendi imkanlarıyla yaptıkları uçurtmaları uçurdular ve en son olarak daha önceki yıllarda yanan orman yerine tüm öğrencilerimizle birlikte fidan dikimi yaptık. Bize desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ise yaptığı açıklamada, ülke ve dünya geleceği için ağaç dikilmesi gerektiğini belirterek ormanların dünyadaki eko-sistemin temel unsuru olduğunu belirtti. Ekinci, "Dünyada her yıl milyonlarca dönüm orman arazisi yakılıp kesilip yok edilmektedir. Her yıl kişi başına 7 ağaç tüketimimiz var. Biz en azından bir yılda tükettiğimiz miktarı yerine koyamasak bile boş bulduğumuz tüm alanlara ağaç dikmeliyiz. Bu da ülkemiz ve dünyanın geleceği için fidan dikimine önem vermeliyiz” dedi.
Ekinci, Balaban İlkokulunun yapmış olduğu bu projede emeği geçen ve desteklerini eğitim ve öğretimden hiç esirgemeyen Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’ya, Belediye Başkanı Münür Şahin’e Orman İşletme Şefi Sinan Çolak’a, Okul Müdürü İsmet Kiraz’a, öğretmenlere, okul çalışanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.