Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Demirci beldesindeki “Su Uçtu Şelalesi” sergilediği eşsiz manzarasıyla Niagara şelalesini andırıyor.
İzleyenleri mest eden şelale Simav ilçe merkezine 4 kilometre mesafedeki Demirci beldesinin Çevrez mevkiinde bulunuyor.
1250 rakımlı Simav Dağının eteklerindeki biriken kar sularının erimesiyle oluşan Su Uçtu Şelalesi 52 metre yükseklikten dökülürken çevresindekilere Niagara Şelalesini andıran görsellikler sunuyor.
İzleyenleri mest eden şelale 4 kilometrelik bir güzergahı takip ettikten sonra Simav Çayına karışıyor.
Demirci beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Turan Sümer Kaplıcalarıyla ünlü Simav’ın Niagarayı andıran Su Uçtu Şelalesinden yeterince yararlanamadıklarını söyledi.
Su Uçtu Şelalesine giden yolun yerel imkanlarla standart bir hale getirilmesinin zor olduğuna vurgu yapan Sümer, bu hususta devletten ilgi ve destek beklediklerini bildirdi.
Su Uçtu Şelalesinin bulunduğu bölgede bir de Bin yaşının üzerinde Türkiye’nin en yaşlı kestane ağacı bulunduğunu ifade eden Başkan Sümer, “Hem şelale hem bin yaşındaki kestane ağacımızdan şimdilik sadece görsel olarak yararlanabiliyoruz. Demirci beldesi şelalesi ve bin yaşındaki kestanesi ile keşfedilmeyi bekleyen bir turizm cenneti” dedi.
Su Uçtu Şelalesinin saniyede 10 litreyi aşan berrak ve buz gibi suyundan ne içmede ne de sulamada yararlanamadıklarını ifade eden Sümer, “Bu tertemiz berrak kaynak suyu heba olup gidiyor. Çeşitli görsellikler sunarak 4 kilometrelik yolu kat ettikten sonra Simav Çayına karışarak heba olup gidiyor. Yazık oluyor. Yüreğimiz yanıyor” dedi.
Simav dışında fazla bilinmeyen şelalenin, keşfedilmeyi beklen saklı bir cennet olduğunu dile getiren Sümer, “Su Uçtu Şelalesi’nin görünümü Niagara Şelalesini andırıyor. Sunduğu görsel şölen ile izleyenleri büyülüyor. Ancak yakınına ulaşmak hiç de kolay değil. Yolunun yapılması ardından da turizme kazandırılması gerekiyor’ dedi.
Emekli eğitimci Ali Kayacan (62), “Su Uçtu Şelalesi Simav-Sındırgı karayolundan çok rahat görülebiliyor. Ancak ilçe dışında fazla bilinmiyor. Turizme kazandırılması halinde Simav ilçe merkezinin yanı sıra Demirci beldesi de çok şeyler kazanır. Bu şelale başka bir yerde olsa turizm patlaması yaşanır. Simav olarak elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz” şeklinde konuştu.