Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin resim, teknoloji ve tasarım derslerinde ürettikleri tabiat temalı resim ve teknoloji ve tasarım dersinde ürettikleri yaklaşık 180 eser, Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde sergileniyor.
Okulun Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Süheyla Nacar ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevim Konak öğrencilerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmazken, resimlerin karakalem ile pastel, akrilik, suluboya çalışması olduğunu söylediler.
Öğrencilerinin içinde bulunduğumuz eğitim ve öğretim döneminde yaptıkları eserlerin yer aldığı serginin her yıl geleneksel olarak açıldığını belirten görsel sanatlar öğretmeni Sevim Konak şunları söyledi: “Bir çok ürün var sergimizde. 80’e yakın resim, bunun dışında teknoloji tasarım ürünleri var 100’e yakın. Şapka tasarımlarımız var bu yıl. Her yıl olduğu gibi bir tema seçtik kendimize bu yılda. Çevre temizliği, çevreye duyarlılık, onunla ilgili bir bölüm hazırladık. Bunun yanı sırada öğrenci işlerimizi sergiledik. Öğrencilerin el emeklerini sergiledik. Güzel bir sergi oldu”
Sergiyi gezenler öğrencilerin yaptığı ilginç eserlerin fotoğraflarını çekerken, öğrencileride tebrik etmeyi unutmadılar.