AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, "Yeni dönemde, üniversitelerde demokratik ve bilimsel eğitim zeminlerini daha da güçlendirecek, özgürlükleri geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.
AK Parti Samsun Milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Çiğdem Karaaslan, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe’nin düzenlediği organizasyon ile Batıpark’ta üniversiteli öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle voleybol oynayıp, bir süre sohbet eden Karaaslan, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Karaaslan, öğrencilik yılları, siyasete nasıl girdiği ve yeni dönemde gençler için neler yapılacağı hakkında öğrencilere bilgi verdi. Öğrenciler ’Çiğdem abla’ diye seslendikleri Karaaslan ile bol bol fotoğraf çektirdi.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti iktidarları dönemlerinde gençlerin daha rahat eğitim alma imkanına kavuştuklarını belirterek, "Yaptığımız çalışmalar sonrası üniversiteler daha özgür oldu. Eğitimdeki eşitsizlikleri ortadan kaldırdık. Gençlerimizin desteği ile üniversiteler daha da özgür olacak" diye konuştu.
“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANDI”
"AK Parti gençlerimizin, siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayarak, sorumlu, bilgili ve özgüven sahibi olmalarına azami önem vermektedir" diyen Karaaslan, AK Parti’nin gençler için yaptığı çalışmaları hatırlatarak, "Gençler için siyasetin önünü açarak, seçilme yaşını 25’e düşürdük. AK Parti iktidarlarımız döneminde üniversite harçlarını kamu olarak üstlendik, öğrencilerimizi büyük bir yükten kurtardık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak AK Parti olarak önceliklerimiz arasında yer aldı. Üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğine son verdik. Yükseköğrenim gören gençlerimizin barınma, beslenme, burs ve kredi imkanlarını iktidara geldiğimiz 2002’ye göre çok daha iyi seviyelere ulaştırdık. 2003’ten bugüne, başvuru yapan her üniversite öğrencimize burs veya kredi imkânı sağladık" dedi.
Gençler için yeni dönemde daha çok yatırım yapılacağını belirten Karaaslan, "Yeni dönemde, üniversitelerde demokratik ve bilimsel eğitim zeminlerini daha da güçlendirecek, özgürlükleri geliştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinde en çok üniversite kuran iktidar olan AK Parti, eğitim almamış genç bırakmayacaktır. Yükseköğretim kurumlarının kalitesi ve bilimsel teknolojik olanakları artırılarak nitelikli bir öğrenim ve araştırma-geliştirme süreci gerçekleştirilecektir. Seçilme yaşını 18’e indireceğiz. Gençlik kamplarının fiziki şartlarını iyileştirecek, faaliyetleri gençlerin tercihleri doğrultusunda çeşitlendireceğiz" şeklinde konuştu.