AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Yenice Tarım Orman ve Kredi kooperatifleri başkanları ile Yenice şeker kanyonunda düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek sorunları dinledi.
Kooperatif başkanları ve çalışanlarının bu sene kış mevsiminin sert ve çetin geçmesi nedeniyle yeterli üretim yapamadıklarını ve mağdur olduklarını belirtmesi üzerine Milletvekili Kahveci, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ile bir görüşme yaparak mağduriyetini iletti. Yapılan görüşme sonrası Kahveci yaptığı açıklamada kış kesimi priminin 1 ay daha uzatılacağı müjdesini kooperatif başkanlarına vererek, “ Önümüzdeki hafta içinde Orman Genel Müdürlüğünden konu ile alakalı yazılı bir emrin gelmesi ile işin resmiyet kazanacak. Böylece 30 Mart’ta süresi biten kesme primi süresi 30 Nisan’a, 30 Nisan’da süresi dolacak olan sürütme ve nakliye primi süresi ise 30 Mayıs’a kadar uzatılmış oldu” dedi.
Düzenlenen toplantıda, Orman Genel Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan da hazır bulundu.