Refahiye Kaymakamlığının organizasyonunda öğrencilerin tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığını geliştirmeleri noktasında " Okumak Yaşamaktır" adlı proje kapsamında oluşturulan 55 bin kitap kapasiteli “Kitap Kumbaram” kitap fuarının açılışı Vali Kahraman’ın katılımıyla gerçekleşti.
Refahiye Türk Telekom Kapalı Spor Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşen fuarda konuşma yapan Vali Kahraman, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Feshane Erzincan Tanıtım Günlerinde Refahiye standının en çok dikkat çeken stant olduğunu belirterek; “Feshane’de standın yapımında emeği geçenleri huzurunuzda tebrik ediyorum. Hazırlanmış olan kitap fuarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ayrıca bu güzide projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin gelenekselleştirilerek önümüzdeki yıllarda da aynı canlılıkla sürdürülmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali Kahraman konuşmasının ardından kitap fuarının açılış kurdelesini keserek kitap stantlarında incelemelerde bulundu, İlçe Kaymakamından proje hakkında bilgi aldı.
Kitap fuarının açılışının ardından Araştırmacı-Yazar Hayati İnanç tarafından gençleri edebiyata özendirmek amacıyla divan edebiyatı konulu konferans verildi.