Antalya’nın Kepez ilçesinde Varsak Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nin açılışı yapıldı.
Varsak’ta yapılan açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Necat Yılmaz, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez belediye meclis üyeleri, Kepez’de yaşayan vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. 18 Mart tarihinde hizmete giren Varsak Diş Tedavi ve Protez Merkezi, Varsak Aile Sağlığı Merkezi binasının üç ve dördüncü katlarında hizmet verirken, 896 metrekare kapalı alana yapılan diş tedavi merkezinde 10 hekim, 10 diş üniti, 1 diş protez laboratuvarı, 1 sterilizasyon ünitesi ve 1 panaromik röntgen cihazı bulunuyor.
Açılışta konuşan Antalya Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Necat Yılmaz, merkezin hizmete girdiği bir haftalık süreç içerisinde yaklaşık 500 hastaya diş tedavi ve protez hizmeti verdiğini belirterek, "Yeni merkezimizin yapımında başta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün büyük katkıları olmuştur. Bu bağlamda kendisine çok teşekkür ediyorum. Yardımlarıyla bu merkezin yapımına büyük katkısı olan hayırsever Mehmet Yarbaş ve ailesine de çok teşekkür ederim" dedi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı konuşmada merkezin yapımında emeği olan herkese teşekkür ederek, "Böylesi güzel bir eseri bölgeye kazandırılmasından dolayı çok mutluyum. Böyle bir merkeze bölgenin ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Daha önce bunun yapımı için söz vermiştik ve sözümüzü tuttuk. Binanın yapımında emeği olan Kepez Belediye Meclis Üyesi olan Mehmet Yarbaş’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başka bir memnuniyetimi daha dile getirmek istediğini ifade eden Başkan Tütüncü, "Az önce de Gaziler bölgesinde sanayi sitesindeydik. Orada da büyük bir sanayi sitesi yükseliyor. Geçtiğimiz hafta da başka bir sanayi bölgesindeydik. Son derece modern bir sanayi sitesi oluyor. Şimdi de burada böylesi güzel bir diş tedavi ve ağız merkezinin açılışındayız. Önümüzdeki günler de 350 yataklı hastanesiyle, 1000 yataklı şehir hastanesiyle, ağız ve diş sağlığı hastanesinin temelini ayın 15’inde atacağız. İnşallah o yatırımda tamamlandığı zaman ağız ve diş sağlığı hastanesiyle ve daha nice küçüklü büyüklü sağlık tesisleriyle birlikte kepez sağlığın da merkezi oluyor" dedi. diye konuştu.
KEPEZ’E TRAMVAY YATIRIMI
Varsak Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nin açılışında Kepez’e tramvay müjdesi de veren Başkan Hakan Tütüncü konuşmasını şöyle tamamladı:
"Varsak gelişiyor, büyüyor ve çok güzel bir hale geliyor. Şimdi 4 salonlu bir sinemayı açacağız. Seçimlerden sonra da çok farklı bir heyecanla buraya değişim ivmesi kazandıracak raylı sistemi getireceğiz. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta almış olduğu kararla birlikte Varsak Süleyman Demirel Bulvarı’da artık devasa bir yağmur drenaj sistemine kavuşturuluyor. İhale hazırlıkları başladı. Seçimlerden önce de kazma vurulacak. Seçimlerden sonra Süleyman Demirel Bulvarı’nın tamamlanmasıyla birlikte Varsak’a güzel bir tramvay yatırımını da getiriyoruz. Tramvay yatırımı Varsak Belediyesi’nden başlayacak, Kepez Belediyesi’ne, Süleyman Demirel Bulvarı oradan da 100. Yıl Parkı’na oradan Sakarya Bulvarı’na dönüyor. Oradan sırayla Dünya Göz Kavşağı, Otogar Kavşağı ve Tıp Fakültesi. Tıp Fakültesi’ne kadar giden tramvay U dönüşüyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidiyor. Oradan da başka bir bağlantıyla Şarampol hattına bağlanacak. Şarampol hattıyla eğer istersek Meydan’a, eğer istersek Hava Alanı’na, eğer istersek Aksu’ya, eğer istersek de EXPO alanına kadar gidebileceğiz. Herkese hayırlı olsun. Bizim işimiz hizmet. Sizlerden aldığımız destekle hizmetlere devam edeceğiz."
Konuşmaların ardından merkez dualarla hizmete açıldı.