Metin İLİKSOY/KARKAMIŞ (Gaziantep), () - GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep'te 302 bin Suriyeli yaşadığını söyledi.
Vali Ali Yerlikaya, Suriye sınırındaki Karkamış İlçesi’ni ziyaret etti. Kaymakamlık ve belediye ziyaretinde Kaymakam Yusuf Osman Diktaş tarafından bilgilendirilen Vali Yerlikaya, sınır hattında bulunan Köprübatı Jandarma Karakolu’nda incelemelerde bulundu. Vali Yerlikaya, temasları kapsamında beraberinde İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan ve AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ile birlikte Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti gezdi.
Gaziantep'te konaklama merkezleri ile kendi olanakları ile barınan 302 bin Suriyeli bulunduğunu söyledi. Gaziantep'in sığınmacılar yönünden tarihi bir sınavdan geçtiğini belirten Vali Yerlikaya, şunları söyledi:
"Kamplara yapılan ziyaret amacım; Suriyeli misafirleri ziyaret etmek, hem de kamplarda muhtar seçilen Suriyeliler'le bire bir görüşüp sorunlarını dinlemektir. Gaziantep ili olarak Suriyeliler konusunda tarihi bir sınavdan geçiyoruz. Gaziantep şehrimiz tüm insanıyla burada ensarlık görevini yaparak kamplarda ve kamp dışında kalan 302 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyor. Biz bu imtihandan yüz akı ve başarıyla geçeceğiz. Bizim tek bir niyetimiz var; o da bizlere misafir olan bu insanların sıkıntılarını, var olan problemlerini onlardan dinlemek ve onların morallerini en üst düzeyde tutmak. Onlarla beraber de kamplardaki huzuru en güzel şekilde koruyarak daha ileriye taşımaktır."

FOTOĞRAFLI