Adıyaman’ın Sincik İlçesinde hastalanan 14 yaşındaki Bekir Dağ, Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından, 10 saatlik bir çalışma sonucunda kurtarıldı.
Malatya 112’ye gelen bir ihbarda Adıyaman’ın Sincik İlçesi Hürmer Mezrasında yaşayan 14 yaşındaki Bekir Dağ’ın astım nöbetleri geçirdiği ve durumunun gittikçe kötüye gittiği bildirildi. 112 Acil’in durumu Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı İlçe Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 iş makinesi ile birlikte Uluköy-Gülümuşağı güzergahından Adıyaman-Sincik ilçesi yolunu açma çalışmalarına başladı.
Görüş mesafesinin yer yer sıfır olduğu, kar ve tipinin geçit vermediği, bölge bölge kar kalınlığının 2 metreyi geçtiği ve çığ tehlikesi atlatılan yolda zamanla yarış içerisine giren ekipler, 6 saatlik çalışmanın sonunda gece geç saatlerde Sincik İlçesi’nin Hürmer Mezrasına ulaşmayı başardı.
ASTIM HASTASI MALATYA DEVLET HASTANESİ’NE GETİRİLDİ
Hasta, Bekir Dağ’ı 112 acil servis ambulansına getiren ekipler, kısa süre içerisinde kar ve tipi nedeniyle tekrar kapanan yolu bu kez dönüş yolunda açarak, hasta Bekir Dağ’ın Malatya Devlet Hastanesine getirilmesini sağladılar.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hastaya ulaşmasıyla birlikte gözyaşlarını tutamayan Baba Abuzer Dağ, “Oğlumun astım nöbetleri geçirmeye başlamasıyla birlikte Adıyaman’a bağlı olmamıza rağmen, Malatya’dan yardım istedik. Onlar da bu zorlu şartlara rağmen gecenin geç saatlerinde bize yardım ellerini uzattılar. En zor anımızda yanımızda oldular. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a böylesine duyarlı bir ekip oluşturduğu için teşekkür ediyorum” dedi.