Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Muhammed ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.
Sultan Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Bozkurt ilçe Müftüsü Abdurrahman Aydın, salonu dolduran kalabalığa seslenerek, “Evde oturabilirdiniz, dizi izleyebilirdiniz, facebooklarda gezebilirdiniz ama siz dediniz ki bizim gözümüz filimde değil ilimde, biz kafamızı hakikati bulmak için yormaya hazırız, eğer başka bir niyetiniz olsaydı başka yerde olurdunuz” diye konuşarak konferansa katılan coşkulu kalabalığa teşekkür etti. Konferans’a konuşmacı olarak katılan Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Dilaver Selvi, yaptığı konuşmasında tüm müminlerin kardeş olduğunu ifade etti.
Konuşmasında müminlerin kardeş olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Selvi, "Bizdeki zenginlik hiç kimsede bulunmaz. Müminler kardeştir. Mevlamız hepimizi kardeş yaptı. Biz iman kardeşiyiz. O’nunla gelen bir nur var. Şu anda ne kadar mümin varsa kardeştir. Bu zamana kadar kaç mümin geldi ise bizlerden önce onlar da kardeşlerimizdir" diye konuştu.
Konferansın sonunda katılımcılara, Kutlu Doğum aşı pilav ikram edildi. Konferansa, Kaymakam Murat Gökoğlu, Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Balta, MHP İlçe Başkanı İbrahim Demir, Belediye Meclis üyeleri, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.