Tarım Fuarı için Malatya’da bulunan yabancı ülkelerin büyükelçi ve müsteşarları Darende ilçesini gezdi.
Darende ilçesine gelen Kosova Büyükelçisi Avni Suphi, Müsteşar Günel Ureya, Arnavutluk Müsteşar Samir Kurti, Makedonya Maslahatgüzarı Shpresa Juusufi ve Habil Mustafai, Berezilya Ticaret Müsteşarı Asistanı Nurhas Çelik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Dış İlişkiler Koordinatörü Hamit Özpalat ilk olarak, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’i makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretin ardından Başkan Eser, büyükelçileri Somuncubaba, Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Türbesi ve şehitlik ile Günpınar Şellalesi’ni gezdirerek ilçesi hakkında bilgiler verdi.
Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, “Darende’miz 700 yıllık bir geçmişe sahip eski bir yerleşim alanı. Bir çok dönemlerde başkentlik yapmış tarihi yerleriyle, Somuncubabasıyla, Hasan Gazi’nin Türbesiyle tarihi ve doğa güzellikleriyle yeşil Darende’miz Malatya’nın 110 km mesafesindeki şirin bir ilçesidir. Hepiniz ilçeme hoş geldiniz” dedi
Arnavutluk Müsteşarı Samir Kurti ise, Darende İlçesini överek “Darendeliler her şeyi dürüst yaparlar. Yani ufak işleri yapmazlar. Hep büyük ticaret yaparlar, bunu gördüm. Ben birçok yere gittim, dolaştım gerçekten her yer tertemiz bunda da sizin emeğiniz var” şeklinde konuştu.
Büyükelçi ve misafirler Somuncubaba’ya ve ilçeye hayran kaldıklarını ifade ederken, Kosova Büyükelçisi Avni Suphi ise, Darende’ye bir eserleri olması adına bir park yapmayı düşündüklerini dile getirdi. Yabancı konukların gezisine Belediye Başkan Yardımcıları Tacettin Ateş ve Durmuş Doğan da eşlik etti.