İSTANBUL,() SERBEST Dalış Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Şahika Ercümen, Japonya’nın Kushimoto şehrinde batan Osmanlı Gemisi Ertuğrul Fırkateyni’nin 125. yılı anısına, 3 Haziran'da bir saygı dalışı gerçekleştirecek. Milli sporcuya Türk ve Japon Deniz Kuvvetleri eşlik edecek.

Japonya Prensesi’nin de katılım göstereceği etkinlikte Lassa, bu projede  Şahika Ercümen’e destek olacak. Ayrıca dünya devi saat firması Seiko; dalış saati üretimlerinin 50. yılında, milli sporcu ve ekibini saatleriyle destekleyecekler.

ŞAHİKA ERCÜMEN

Profesyonel serbest dalgıç, serbest dalış eğitmeni, beslenme ve diyet uzmanı Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985'te Çanakkale’de doğdu. Lise eğitimini Milli Piyango Anadolu Lisesi, Çanakkale’de tamamladı. Ünivesite eğitimini Ankara Başkent Üniversitesi'nde, Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olarak tamamlayan Şahika Ercümen, Başkent Üniversitesi Yüksek Lisans programındaki yüksek lisans eğitimini almaya devam ediyor.

Çocukluğunda yaşadığı astım rahatsızlığı üzerine spora başladıktan sonra su sporlarının bir çok dalında dünya çapında başarılar elde etti. 1998’den beri katıldığı yüzme ve sualtı sporları müsabakalarında, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası kazandığı madalya, aldığı çeşitli özel ödüller ve kupaların yanı sıra, ulusal rekor ve üç tane de resmi Dünya Rekoru kırdı.

(FOTOĞRAF)