AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Cora, AK Parti iktidarının Trabzon için gündemdeki projeleri bitirilmesiyle birlikte Trabzon’un sorunlarını çözerek 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerleyeceğini söyledi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Avukat Salih Cora, bugün seçim çalışmalarını Trabzon’da yapmış olduğu ziyaretlerle sürdürdü. Trabzon’a hizmet etmek için yola çıktığını belirten Salih Cora, AK Parti iktidarının Trabzon’a dair projelere büyük önem verdiğini ifade ederek, “Trabzon kamuoyunda konuşulan projeler var. Bu projeler sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na sunulmuştur. Kendisinin de onayladığı kabul ettiği projelerdir. Bu projeler Trabzon için, mega, tarihi projelerdir. Trabzon’un 2023 vizyonunu yakalamasını sağlayacak Cumhuriyet’in 100. yılından sonra Trabzon için yeni bir yüzyıla adım atılacak dönemde gerçekleşmesi muhtemel büyük projelerdir” dedi.
Seçildiği takdirde Trabzon için büyük bir önem arz eden mega projelerin Ankara’daki takipçisi olacağını ifade eden Salih Cora sözlerini şöyle sürdürdü:
“Arsin Yatırım Adası, Havaalanı ikinci pisti, bununla beraber ikinci devlet üniversitesinin şehrimize kazandırılması, Türkiye’yi hızlı trenle tanıştıran iktidarımızın Trabzon’a demiryolunu getirmesi, Güney Çevre Yolu projelerinin tamamlanarak hizmete girmesiyle Trabzon’un vizyonunda da ciddi bir değişim gerçekleşecektir. Bunlar Trabzon için önemli projelerdir. Ancak Trabzonlulara hizmet bunlarla bitmez. Bununla beraber tüm yaylalarımızı birleştirecek, Ordu’dan Artvin’e kadar ‘Yeşil Yol’ ile beraber yayla turizminin teşvik edilecek olması ve daha gündemde olan çok sayıda proje Trabzon’un bir çok sorununu ortadan kaldıracaktır.”
AK Parti hükümetinin iktidarda olduğu süre boyunca Trabzon’a önem verdiğini belirten Salih Cora, Ak Parti’nin Trabzon için taahhüt etmediği projeleri bile gerçekleştirmek için çaba sarfettiğini ifade etti. AK Parti iktidarından önceki Trabzon ile AK Parti iktidarı sonrasındaki Trabzon’u karşılaştıran Salih Cora, “ Trabzon’da bir tane beş yıldızlı otel vardı. Beş yıldızlı otel sayısının artması şehrimizde özellikle Arap turizminin gelişmesinde faydası olmuştur. DOKA ve yöresel ölçekli yeni projeler de devam etmektedir. Bunlar kabul edilmiş projelerdir. Biz bir önceki seçimde Yatırım Adası’nı taahhüt etmedik ki. Yatırım adası, ikinci üniversite konuşulmuyordu. Yeşil Yol projesi kimsenin aklında yoktu. Biz hangi hayali kurmuşsak gerçekleştiren iktidarız. AK Parti öncesine bakalım, bitmeyen bir Tanjant Yolu vardı. Ayasofya’nın etrafı gecekondu yuvasıydı. Sahil yolu bitti. Havaalanı’na baktığımız zaman Türkiye’nin en fazla yolcu taşıyan havalimanlarından biri haline geldi. Önceden yolcu yoktu belki de kapanacaktı. Şimdi havaalanı halkın yolu oldu, ikinci pist yapılması düşünülüyor. 600 binin üzerinde toplu konut yapmış bir iktidarız, paramızdaki 6 sıfırı atmış bir iktidarız. Bu iktidar bunu gerçekleştirirse Taksim’de eşek gibi anıracağım diye yazan köşe yazarları vardı. Hala bir şey yapmadılar bekliyoruz. Biz projelerimizi bitirip yeni projelere başlayacağız ki muhalefet konuşsun. Biz 6-0’ın nasıl olacağını herkese göstereceğiz” diye konuştu.