Aydın’ın Efeler ilçesindeki sağlık meslek liseleri 7-14 Nisan Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında sağlık konusunda farkındalık oluşturmak için yürüyüş yaptı.
7-14 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle Aydın’ın Efeler ilçesinde sağlık meslek liseleri sağlık konusunda bilinç ve farkındalığı yükseltmek amacıyla ‘Sağlık Yürüyüşü’ düzenledi. Aydın sağlık meslek liselerinin ortaklaşa düzenlediği yürüyüş Kırmızı Minareli cami önünden başlayarak merkez kipa önünde son buldu. Sağlık meslek liselerinin birlikte organize ettiği yürüyüşte öğrencilerin açtıkları pankartlar aracılığı ile sağlığın önemine dikkat çekildi.
Sağlıklı yaşam konusunda gençliğin ve halkın dikkatini çekmek için bu yürüyüşü düzenlediklerini kaydeden Güzelhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sıtkı Taşğın, “Amacımız öğrencilerimize, gelişen gençliğimize ve halkımıza sağlık bilincini anlatmak oboziteye ve dengeli beslenmeye dikkat çekmektir. 7-14 Nisan Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında sportif karşılaşmalar, öğrencilere yönelik inovasyon ve mesleki yeterlilik eğitim seminerlerimiz olacak. Bir hafta boyunca sabahları derse girmeden önce öğrencilerimizi derse hazırlamak için 15 dakikalık sağlık etkinliğimiz olacak ve egzersiz çalışmaları yapacağız. Bunu da gençlerimizde alışkanlık haline getirmeye çalışacağız” dedi.