Avrupa Birliği Bakanlığı, Sivil Toplum Hibe Programları bilgilendirme günlerinin başlayacağını bildirdi.
Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Sivil Toplum Hibe Programları bilgilendirme günlerinin başlayacağını belirtilerek, Türkiye ile Avrupa Birliği üye ülkelerindeki sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin ve diyaloğun geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın yeni döneminin 2015 yılında yayımlanan dokuz farklı proje teklif çağrısı ile devam ettiği kaydedildi.
Açıklamada, AB müzakere sürecinin önemli öncelik alanları arasında olan çevre, enerji, tüketicinin ve sağlığın korunması, adalet, özgürlük ve güvenlik, iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu, işletme ve sanayi politikası, tarım ve balıkçılık ve eğitim başlıklarında geliştirilecek projelere destek sağlayacağı ifade edildi. Hibe programları için bilgilendirme günlerinin 30 Nisan Perşembe günü İzmir’de, 6 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da ve 8 Mayıs Cuma günü Ankara’da gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programları 24 Şubat 2015 ve 4 Mart 2015 tarihleri arasında kamuoyuna duyurulmuştur. Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın dördüncü ayağını oluşturacak bu dönemde, sivil toplum kuruluşlarının projelerine Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yaklaşık 11 Milyon Avro destek sağlanacaktır. Dokuz farklı hibe programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına proje başına en fazla 150.000 Avro destek sağlanacaktır. Geliştirilecek projelerde Türkiye’den sivil toplum kuruluşlarının AB üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalarda bulunmaları gerekmektedir. Sivil Toplum Diyaloğu hibe programları bilgilendirme günleri ve programlar hakkında detaylı bilgiye Avrupa Birliği Bakanlığı (www.ab.gov.tr) ile Sivil Toplum Diyaloğu Projesi (www.siviltoplumdiyalogu) internet sitelelerinden ulaşılabilir.”