Saruhanlı Belediyesi, Türk futbolunun başlıca eksiklerden biri olan kaleci yetiştiriciliği konusunda önemli bir adım atarak kaleci okulu açtı.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ülkede spor camiasına her yıl yüzlerce futbolcu kazandırıldığını ancak ihtiyacı karşılayacak düzeyde kaleci çıkmadığını belirtti. Amatör kulüplerin de sorunu olan bu durumu göz önünde bulundurarak Saruhanlı’da kaleci yetiştiriciliği okulu açmaya karar verdiklerini ifade eden Başkan Yaralı şunları söyledi:
“Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yüzlerce futbolcu var. Spor kulübümüzde forma giyen başarılı oyuncularımız mevcut. Ancak her kulüpte olduğu gibi bizde de kaleci sıkıntısı ortaya çıkabiliyor. Biz, büyük kulüplerin yapmadığı bir girişimde bulunarak kaleci yetiştiriciliği okulu açtık. Yöremizde kaleciliğe yatkın 20’ye yakın genci araştırıp bulduk ve onları bu okula kaydettik. Spor tesislerimizde kendilerine eğitim veriyoruz”
Tolga Zengin, Rüştü Rençber ve Engin İpekoğlu gibi geleceğin kalecilerini yetiştirmek için yoğun mesai harcadıklarını sözlerine ekleyen Yaralı, “Kaleci adaylarımız, kulüp antrenörleri Mutlu Çamlıyer ve Levent Kubilay’ın nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor. Minik takımdan A takıma kadar yükselen kalecimiz Bülent Çoban da onlara yardımcı oluyor. Adaylarımız kaleciliğin tarihçesinden temel tekniklerine kadar her konuda eğitiliyor. Ayrıca bu sporcularımıza alt yapı müsabakalarında görev verip, tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz” dedi.
Başkan Yaralı, Saruhanlı Belediyesiyespor’un alt yapısındaki kaleci Batuhan Tepeler’i bir süre önce Kasımpaşa’ya transfer ederek spor camiasında önemli bir başarıya imza attıklarını da anımsattı.