Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri spora teşvik etmek maksadıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenlediği ‘Okul Sporları Şenliği’ devam ediyor. Nilüfer’de 15 bine yakın öğrencinin katıldığı şenlikte bisiklet gösterileri nefes kesti.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Nilüfer Spor Salonu’nda yapılan şenliklere, ilçe genelindeki okullardan yaklaşık 15 bin öğrenci katıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun marşlarıyla renklenen şenlik, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Spor şenliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerekli alt yapıyı oluşturarak Bursa’yı sporda uluslararası başarılara hazırlamak istediklerini ifade etti. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı’nın mücadele ettiği ligde Avrupa şampiyonu olduğunu, Bursaspor’un da lig şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Bursa’yı benzer ve daha büyük başarılara hazırlamak için spora ve sporcuya yatırım yaptıklarını söyledi. Gençlere kendilerini en güzel şekilde yetiştirmeleri çağrısında bulunan Başkan Altepe, “Bizler büyükler olarak tüm imkanlarımızla yanınızdayız. Türkiye ve Bursa’nın hedefleri var. Bursa, inşallah sporda lokomotif olacak. Onun için size, spora ve sporcuya yatırım yapıyoruz” dedi.
EĞLENCE VE SPOR BİR ARADA
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmette en büyük ortağının Milli Eğitim İl Müdürlüğü olduğunu ifade etti. Şenliklerinin 17 ilçede müdürlükle birlikte organize edildiğini, yıl sonuna kadar da 200 bine yakın öğrenciyi spora teşvik etmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Altepe, daha önce Harmancık, Gemlik, Orhangazi, İznik, Yenişehir, Osmangazi, Mudanya, Gürsu, Kestel, Karacabey ve son olarak Nilüfer’de yaptıkları şenliklerle 192 bin öğrenciyi eğlence ve sporla buluşturduklarını hatırlattı. Hedefleri olan Bursa’nın geleceği için gençlerin önemine değinen Başkan Altepe, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Her şey sizler için. Gençlerimiz, geleceğimiz için. Sizlere güveniyoruz. Onun için ne yapsak azdır” diye konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, yapılan yatırımlarla Bursa’nın sporda kimliğinin değiştiğini vurguladı. Okullara yapılan spor salonları, mahallelere yapılan yüzme havuzları, kent merkezine yapılan spor kompleksleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür eden Şahin,
Adeta Bursa, sporda şaha kalkmış durumda. Daha geçen hafta Büyükşehir Belediyespor Avrupa Şampiyonu oldu. Bursa, sözde değil özde spor kenti konumuna geldi” ifadelerini kullandı.
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, şenliğin uluslararası şampiyonluk havasında geçmesini sağlayan Başkan Altepe’ye tüm öğrenciler adına teşekkür etti. Tüfekçi, Başkan Altepe sayesinde Bursa’nın spor kenti haline geldiğini ifade etti.
AKROBASİ GÖSTERİLERİ NEFESLERİ KESTİ
Programda öğrenciler adına konuşan Koç Ortaokulu öğrencisi Ayça Neğiş, eğitime, spora ve geleceğe yaptığı katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Nilüferli öğrencilerin Başkan Altepe ve protokol üyelerine çiçek verdiği program, şampiyonluk havasında coşkulu görüntülerin yaşanmasına sahne oldu. Şenlikler çerçevesinde Büyükşehir Belediyespor Jimnastik, Kay Kay ve Bisiklet Akrobasi ve Karizma gösteri grupları sergiledikleri birbirinden zor akrobasi hareketleriyle öğrencileri coşturdu. Şenlikler çerçevesinde ‘Yeşil Timsahlar’ ile ‘İpekböceği’ grupları arasında fizik ve zeka oyunları da yapıldı. Program, yarışmalara katılan öğrencilere madalyalarının verilmesiyle sona erdi.