Van’ın Edremit Kaymakamlığı Kadın Kültür Merkezi’nce açılan 160 saatlik ‘Bilgisayar Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.
Kadın Kültür Merkezi tarafından Erenkent Mahallesi’nde açılan kursu tamamlayan kursiyerler için düzenlenen törene Kurs Merkezi Koordinatörü Mehmet Ali Erden, Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdurrahman Baycan, Müdür Yardımcısı Halit Köse ve kursiyerler ile çevre halkı katıldı. Burada bir konuşma yapan Kültür Merkezi Koordinatörü Mehmet Ali Erden, teknolojik gelişmelere değinerek bilgisayarın bilgi toplumundaki rolüne dikkat çekti. Kadın Kültür Merkezi’nin çevre için önemini ifade eden Erden, “Böyle bir imkânı halkımıza sunan başta Edremit Kaymakamı Sayın Duran Eryılmaz olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim” dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdurrahman Baycan da, Kadın Kültür Merkezi’ndeki kursların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, bugüne kadar başta bilgisayar olmak üzere bayanlar için birçok kurs açtıklarını söyledi. Kurslarla ilgili olumlu dönüşler aldıklarını dile getiren Baycan, bayanlardan gelen talepler doğrultusunda kursların devam edeceğinin müjdesini de verdi.
Belge töreni, kurs usta öğreticisi Canan Kaya ve kursiyerlerin hazırladığı etkinliklerle sona erdi.