AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Şükriye Burak,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Şükriye Burak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çanakkale’de 18 Mart 1915 günü tarihe tüm dünyanın dönüp dönüp bakacağı ve ders alacağı, destansı bir not düşürüldüğünü belirten Burak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Milli mücadele ruhunun ilk ateşlendiği Çanakkale Zaferi, tarihte eşi benzeri olmayan büyük bir kahramanlık destanıdır. Bu öyle bir destandır ki, tarihten silinmek istenen bir milletin, imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermektedir. Çanakkale’de işgal kuvvetlerine aman vermeyen kahramanlar, milletimizin ve vatanımızın birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam temellere dayandığını en gür sesle ilan etmiştir. Bizlere düşen görev, şehitlerimizden miras kalan mukaddes emanete sahip çıkarak millet olma şuurunu canlı tutarak, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması ve milli çıkarlarımızın savunulmasıdır. Unutulmamalıdır ki bizler bugün, şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Bu vesile ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.”