Uzun yıllar sonra memleketi Erzurum’da konser veren ünlü sanatçı İbrahim Erkal, hemşerilerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kurtuluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler konserle taçlandırıldı. Düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen konserde Yavuz Değirmenci ve İbrahim Erkal sahne aldı. Konsere Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, protokol mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Konserin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un vizyonunu değiştirmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ve hiç durmadan, daima çalışacaklarını söyledi.
Başkan Sekmen, "Bugün hepimizin en mutlu günü, en mutlu gecesi. Bu gece Erzurum’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, hepimize kutlu olsun. Bu kurtuluş gününe büyük bir hazırlık yaptık; seneye ki hazırlığımız çok daha güzel olacak. Bugün yine farklı bir gün. Bugün istiklal marşımızın kabulünün 94. yıldönümü. Böylece iki güzel gün bir araya geldi. İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun. Evet, yine 97 yıl önce canları pahasına bu vatanı, bu şehri bize emanet eden ve yine muhtelif olaylarda şehit olan askerlerimizi, polislerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Diyorum ki; bu vatan onların canı pahasına, kanı pahasına bize emanet edildi. Bizde bu emaneti çok daha yükseklere, ilerilere götürmek üzere bugüne getirdik. Biz Erzurum’umuzun makus talihini yenerek beklenen hizmeti vermek zorundayız. Tarih ve medeniyete dayalı şehircilik anlayışıyla birlikte Dadaşlar diyarını hak ettiği konuma ulaştıracağız. Türkiye ile aynı değişim entegrasyonuna dahil olan bir Erzurum taşıyoruz. Yine önemli bir organizasyonla şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz" dedi
Konuşmaların ardından İbrahim Erkal sahneye çıktı. Uzun yıllar sonra Erzurum’da konser verdiğini ifade eden Erkal, Başkan Sekmen’i sahneye davet ederek, "Şükür kavuşturana... Bu işe vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmene huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Uzun süredir elimi böyle samimi ve sıcak tutan bir el görmemiştim. O sıcak elin sahibi Başkanım Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyorum." dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’de, "Evladımız, canımız, ciğerimiz, hemşerimiz, bu toprağın insanı evine, yuvana hoş geldin. Biz değerlerimize sahip çıkıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız eserlere sanatçılarımızın adlarını vererek, isimlerini unutturmayacağız." dedi.
İbrahim Erkal, salonun doluluğunu görünce mutlu olduğunu ifade ederek, eserlerini seslendirmeye başladı. Hemşerileri için birbirinden güzel eserleri okuyan ünlü sanatçı İbrahim Erkal, salonu adeta coşturdu. Salonu ağzına kadar dolduran vatandaşlar ise Erkal’ın okuduğu şarkılara ve türkülere eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.