Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Türkiye Satranç Federasyonunun etkinlikleri çerçevesinde Bozüyük Çocuk Ligi Satranç Turnuvası yapıldı.
Bozüyük Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Satranç Federasyonu Bozüyük İlçe Temsilciliğinin ortaklaşa yürüttüğü turnuva, Çarşıspor kulübü tesislerinde 5 takımın ve toplamda 20 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Turnuva ile ilgili olarak açıklama yapan İlçe Satranç Federasyonu temsilcisi Mehmet Onay, yapılan bu turnuvanın sadece Bozüyük’te değil Bilecik ilinde yapılan ilk çocuk ligi olduğunu söyledi. Mehmet Onay açıklamasında, "Bu turnuvayla, çocukların takım ruhu içerisinde birlikte hareket edebilme yeteneğini geliştirmeyi, yaşıtları ile birlikte olurken tutum ve davranış geliştirmelerine katkı sağlamayı ve çocuk yaş grubu satranç sporcularının maç eksiğini tamamlamayı hedefledik ve bunu da başardık" dedi.
Bozüyük Cumhuriyet İlkokulu ve Necip Fazıl Kısa Kürek İlkokulu, turnuvaya gönderdikleri birer takımla destek verdiler. Bozüyük Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erol Dübek, önümüzdeki seneye katılımın daha da artacağı söyledi. Turnuvada emeği geçen hakemlere, antrenörlere, velilere ve sporculara teşekkür etti.
İki gün süren turnuvada dereceye giren sporculara madalya verildi. Turnuva sonunda Bozüyük Satranç Grubu, Efecan Konya - Kerem Kunduracı - Burak Ünal - Umut Berk Nar birinci olurken Bozüyük Hedef Şah Takımı, Serdar Kocabey - Furkan Bilir- Elif Ağca - Zeynep Selenay Yılmaz ikinci, Şeyh Edebali Satranç Grubu - Ayberk Savaş - Melike Akgün - Melike Erdoğan - Ali Arda Yılmaz ise üçüncü oldu.