Efeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, resmi işlemleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak için Efeler Belediyesi’nde istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Efeler Belediyesi Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı O. Derya Tıkır, Efeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Tamer Toyran, Mimarlar, İnşaat, Makina, Elektrik, Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri odalarının başkan ve temsilcileri, yönetimleri ile serbest çalışan mimar ve mühendis büro temsilcilerinin ve yapı denetim firma temsilcileri katıldı. 3 saat süren istişare toplantısında Aydın İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, inşaat yapı ruhsatlarının yapı kullanma izin belgelerinin alınması süreçlerinde iş ve işlemlerin daha hızlandırılması, mevzuata uygun daha pratik uygulamalar geliştirilmesi ve işlerlik kazanması için istişarelerde bulunuldu.
Toplantıda Efeler Belediyesi adına yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi belediyemiz yeni kuruldu. Bazı işler elimizde olmayan nedenlerden dolayı aksayabiliyor. Bu sorunların önüne geçmek için çeşitli kurum ve kuruluşlarla bu tür toplantıları sık sık yapmaya özen gösteriyoruz. Belediyemizin İmar Müdürlüğü’nde mühendis ve mimarlarımızın işlerini hızlandırmak adına belediye olarak bize düşen her türlü işi yapmaya hazırız" ifadelerine yer verildi.