ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi bünyesinde 7 milyon 500 liralık kütüphane ve okul öncesi eğitim merkezi kurma çalışmalarına başlandığı bildirildi. 

Ordu Üniversitesinden yapılan açıklamada, Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi için düğmeye basıldığı belirtildi. 

Hayata geçirilecek her iki projenin yapımı için Ordulu iş adamlarından Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz'in sponsor olduğu ifade edilen açıklamada, projeler için ptokol imzalandığı kaydedildi.

ODÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı denetiminde yakın zamanda ihalesi yapılacak her iki projenin 600 günde bitirilerek hizmete sunulmasının hedeflendiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Taban alanı 2 bin 38 metrekare, toplamda ise 5 bin 47 metrekare kapalı alanda yapımına başlanılacak ODÜ Merkezi Kütüphane, teknolojik çağın gereklerine uygun, son derece kullanışlı, modern ve şık bir bina olarak tasarlandı. İki katlı planlanan merkezi kütüphane, dijital kütüphane, güncel süreli yayınlar, sergi alanı fuaye alanı, sinema salonu, kafeterya, okuma salonları, nadir eserler bölümü ile grup ve bireysel çalışma salonlarından oluşacaktır. 24 saat tüm öğrenci, akademisyen ve idari personele açık olacak kütüphanede öğrenciler için dinlenme alanları da bulunacaktır. Taban alanı bin 48 metrekare, kapalı alanı ise bin 450 metrekare olarak planlanan Okul Öncesi Eğitim Merkezi ise belirli yaş aralığındaki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü ihtiyaçları dikkate alınarak planlanmıştır."

-"Üniversiteye yapılan her destek geleceğe yatırımdır"

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarlgaç, Çetinceviz ailesinin örnek davranışı karşısında memnuniyetini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet yerleşkesi alanımızda Ziraat Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleşen çalışmalara yenilerini de ekleyerek büyümeyi sürdürüyoruz. 2015 çalışmalarımız içinde yer edinen her iki binamızın da yapımını üstlenen Çetinceviz ailesine eğitime sunduğu büyük katkılar dolayısıyla şükranlarımı sunarım. Unutmayalım ki üniversitemizin büyüyüp gelişmesi adına yapılan her destek, geleceğe yatırımdır."