FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, son yıllarda hakem-oyuncu ilişkilerinin iyiye gittiğini söyledi. FIFA Dünya Kupası anılarını anlatan Çakır, TSYD Sporun Zirvesi seminerini takip edenleri güldürdü.
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) düzenlediği 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Antalya’da devam ediyor. İkinci günün ilk oturumunda konuşan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, 2014 FIFA Dünya Kupası’ndaki anılarını anlattı. Tecrübeli hakem, son bir kaç yılda hakem-oyuncu ilişkilerinin iyiye gittiğini belirterek, "Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Evet, biz saygı istiyoruz. Evet, saygı görmek için saygı göstermemiz lazım. Hakem camiası olarak bunu prensip edindik" dedi.
SALONU GÜLDÜRDÜ
2014 FIFA Dünya Kupası’ndaki bir anısını paylaşan Çakır, salonda keyifli dakikaların yaşanmasını sağladı. Brezilya’ya 12 gün önce gittiklerini ifade eden Çakır, eğlenceli anısını şöyle anlattı:
"Antrenmanlar ve eğitimlere devam ettik. Üçümüzün de içinde ilk maçımızı alalım yükü ve heyecanı var. Maçlara 48 saat kala hakemler açıklanıyordu. İlk maç hangisi olacak, ne zaman alacağız, bize kim söyleyecek, bekliyorduk. Tebligatlar şöyle yapılıyordu. Salon düzeninde oturuyorduk. Atamalar hakem kurulu tarafından yapılıyordu. Hakem atamaları yapan ise Arjantinli bir FIFA üyesiydi. Gelip her gün hakemleri anons ediyordu. Biz ilk maçımıza yedinci gün çıktık. Heyecan ve içimizdeki duygular tavana vurmuş durumdaydı. Herkes bize ’ne zaman maçınız var’ diye soruyor. Arjantinli üyenin İngilizcesi iyi değildi. Benim ismim de çok zor söyleniyor. Yabancılar doğru söyleyemiyor. Birkaç gün geçti ve bize maç çıkmadı. Bahattin Hoca’ya döndüm ’acaba bize maç veriyorlar da biz mi anlamıyoruz’ dedim. Allah’a şükür yedinci gün maçımızı aldık."